Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egyetemisták! Milyen szakokat...

Oddbarbie1975 kérdése:

Egyetemisták! Milyen szakokat hívtok büfészaknak? Miért?

Figyelt kérdés
Csak érettségim van.
2016. jún. 7. 14:25
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Ezt a kifejezést csak az használja, akit ugyan felvettek valahova, de túl primitív ahhoz, hogy megértse, hogy az ő suliján kívül is van egy világ, ami lehet értékes, még akkor is, ha ő nincs ott.
2016. jún. 7. 14:30
 2/9 anonim ***** válasza:
75%

Semelyiket, ennél értelmesebb vagyok.

Úgy gondolom, hogy minden szakkal lehet érvényesül, bár tény, hogy valamivel sokkal nehezebb. Sok tróger van mindenhol - az én szakomon is(jogász), akik csak azért jelölték be, mert pár évet jó elbulizgatni, addig sem kell dolgozni.

Ha valakinek REÁLIS, megvalósítható céljai vannak és képes "eladni magát", akkor nem valószínű, hogy munka nélkül marad.

Legfőképp azok használják előszeretettel ezt a buta kifejezést, akik arra verik, hogy őket felvették egy jó egyetemre (megjegyzem, nem mindig nehéz bejutni mondjuk a sztárolt mérnök szakokra, sok helyen 400 alatti nevetséges ponthatárok vannak)...

2016. jún. 7. 14:35
 3/9 anonim ***** válasza:
38%
Utolsó te olyan nagyra tartod magad,hogy nem látod a fától az erdőt. Azt mondod te nem vagy olyan aki valamilyen szakot is büfé szaknak hív,de a ponthatár alapján ítélsz meg egy szakot,ami nevetséges együgyűségre vall. Egyébként büfészak az,amit ha elvégzel büfében dolgozhatsz vele kb. annyit ér. Az hogy valami büfé szak nem jelenti azt ,hogy könnyű. Például a jogi szak is büfé szak,ugyanakkor nehéz elvégezni,de ilyen még a pszichológia,bölcsész szakok,OKJ-k többsége. Temérdek van belőlük és nem kellenek sehova. Ha van protekciód akkor igen,de akkor meg tök mindegy milyen szakot végzel úgyis lesz munkád.
2016. jún. 7. 14:44
 4/9 anonim ***** válasza:
36%

Nem ítéltem meg a szakot cicám. Rossz a szövegértésed. :)

Olvasd el mégegyszer.

De te tipikus mintapéldája vagy az oktatás selejt szakbarbárjainak, ha már belementünk a személyeskedésbe.

2016. jún. 7. 14:47
 5/9 anonim ***** válasza:
76%

Sajnos egy kis alapja van a "büfészak" megnevezésnek; azért hívják így, mert aki ilyen diplomát szerez, annak a következő megálló a meki és társai. Nem bántásból, de ha megkérdezzük az ilyen helyen dolgozókat, többségüknek tényleg ilyen diplomája van, ami mondjuk azért jobb, hogy nekik van, mert több pénzt kell, hogy kapjanak.

Ettől függetlenül maga a szak egyáltalán nem értelmetlen vagy haszontalan, ahogy ez a név sugallja.

6/9 anonim ***** válasza:
50%
Ez szimplán nem igaz. Az egyénen múlik, mit hoz ki magából. Csak az várja, hogy tárt karokkal fogadja a munkaerőpiac, aki életképtelen. Tele vagyok olyan végzettségekkel, ami szerinted büfészak, de jobban keresek, mint körülöttem bárki, akit nagyra tarhatsz. Rajtunk áll, hogy sikeresek leszünk-e, vagy sem. TEnni kell érte.
 7/9 anonim ***** válasza:
Azóta jött másik válasz, az utolsó előttinek szóltam.
2016. jún. 7. 14:48
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Minden mást, és azért, mert épp szenvedünk. :)

Persze ez nem igaz teljesen, de valóban be kell látni, hogy nem minden szak elvégzése egyformán nehéz. És általában ami könnyebb, oda sokan akarnak menni, és túltermelés lesz, ami nehezebb, onnan meg azok közül is sokan kiesnek, akik ezt választották.

2016. jún. 9. 00:32
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

8# Nagyon tetszett a válaszod, mert teljesen igaz. Nagy plusz pont neked.

Én pénzügyet végeztem, és folyton szidtunk mindenkit, mert: A mérnöknek csak matek kell, míg nekünk a matek mellé egy csomó adójogszabályt is kellett tudnunk meg rakat képeltet, plusz cégjogot, meg valszám, meg kalkulus stb.

Ők minket, mert a matekot alacsonyabb szinten kellett tudnunk, és a cégjog csak magolás.

Mindketten a bölcsészeket, mert nekik csak magolni kellett.

És persze infósokat is oda-vissza, mindenki mindenkit.

Ennek oka főleg az szerintem, hogy nem látnak bele miről szól a másik képzése. Sok tárgyam volt, amit más karokkal együtt csináltunk. Annyit mondok, hogy mérnököknek nem nagyon ment a pénzügyi stratégia és pénzügyi modellezés, ahogy nekünk sem a az ő tárgyaik.

2016. aug. 3. 18:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!