Egyetemisták! Hogy tu djátok magatokat rávenni arra, hogy bemenjetek az összes (vagy a legtöbb) előadásra?
Ha nincs meg a motivációd hozzá, akkor az első vizsgaidőszakodig nem fogod rávenni magad :D
Utána meg a 2.-3. félévben ezzel fog menni a szívás, hogy "ha nem buktam volna a tárgyakat elsőben, stb"
:D
Nálam ugyanez volt, az órára járás kb az utolsó 1,5 évemre normalizálódott.
Minden egyes előadás érdekel?
Attól függetlenül hogy érdekel a szak nem mindig érdekes amit mondanak, vagy ha igen, akkor is van hogy rohadt fáradt vagyok és csak aludnék egész nap.
Na de nem ez a kérdés.:D
"Mert ugye nem kötelező" - linkelj légyszives egy tanulmányi és vizsgaszabályzatot (bármelyik egyetemről, főiskoláról), ahol ez le van írva.
Az, hogy "nem kötelező", és az, hogy nem ellenőrzik a jelenlétet, két különböző dolog.
Hát pontozzatok le, de én bizony szelektáltam rendesen. Ha nem volt kötelező, és nem éreztem azt, hogy hasznomra válik az előadás, akkor nem mentem be és kész. Őszintén szólva még kifejezetten bűntudatom se volt miatta.
Szerintem az az előadás nem sokat ér, ahol a tanár annyira unalmasan adja elő az anyagot, hogy még ha próbálok figyelni, akkor is konkrétan elalszom. És az se, ahol a tanár csak felolvassa azt, ami a dián szerepel, amit egyébként ki is adnak.
Azokra mentem be, amiről éreztem, hogy van némi haszna.
A legszorgalmasabb emberek is lehetnek álmosak.:)
Nem mindegy hogy fogalmazok? Különben is, csomó tanárom így mondja, hogy nem kötelező bejárni előadásra. De miért ennél ragadunk le? :D
Az elsőnek meg a harmadiknak köszönöm :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!