Melyik OKTV-re a legkönnyebb felkészülni, úgy hogy nem vagyok zseni?
Az OKTV azoknak van kitalálva, akik évek óta járnak tanulmányi versenyekre bizonyos tantárgyakból, és rendre eredményeket érnek ott el. Ez nem így működik, hogy hipsz-hupsz a semmiből felkészülök egy OKTV-re, és bekerülök az első 30-ba (annyitól van plusz pont ugye)
Amúgy nézz meg egy-két feladatsort, és dönts az alapján, hogy ez neked való-e. A matekhoz nem emelt szintes tudás kell, hanem készség, hogy megjöjjön minden ihlet ami a feladatok megoldásához kell. Az angol már más kategória, az tanulható (ha van felsőfokúd, az már egy jó alap)
Amúgy miért olyan égetően fontos az a +10 pont (ha jól gondolom a 90 többletpontod már megvan)
Én francia OKTV-ztem idén. A második körig jutottam, ott kihullottam, így a legjobb 40-ben voltam bent - jövőre lehet, hogy újra megpróbálom. Én ezt akkor ajánlom, ha tényleg nagyon penge vagy nyelvből, mellette pedig van egy általános műveltséged is. Mert rendben van, hogy a nyelvtani feladatokra felkészülsz, de pl mi a szóbeli előtt semmi infót nem kaptunk. Aztán olyan témák voltak, hogy sokan csak néztek (jogosan):
- diszkrimináció
- halálbüntetés pro és kontra
- eutanázia
- munkanélküliség, bevándorlók kérdése, stb.
És ez csak egy pár a sok százból. A szakszókincs alapból elvárt, mellé pedig kell a jó kommunikációs készség és az ötletek is. Én is inkább a szóbelin hasalhattam el, mert a nyelvtani és fogalmazós része tanulható, gyakorolható.
Bár ez a kéttannyelvűsök köre volt, nem tudom, a 'sima' milyen.
" Az OKTV azoknak van kitalálva, akik évek óta járnak tanulmányi versenyekre bizonyos tantárgyakból, és rendre eredményeket érnek ott el. Ez nem így működik, hogy hipsz-hupsz a semmiből felkészülök egy OKTV-re, és bekerülök az első 30-ba (annyitól van plusz pont ugye) "
Tehát olyan tárgyból, amit későn kezdenek el oktatni, abból lehet a leggyorsabban (vagy egyáltalán!) beérni a többieket.
Filozófia, mondjuk.
Szerintem ez hülyeség. Nem kell előtte versenyekre járni ahhoz hogy oktv én sikeres legyél...
Ha van egy jó alaptudásod és kreatív vagy, már benne is vagy a második fordulóban. Utána meg már csak a típusfeladatokat kell ismerni, hiszen mindig ugyanolyanok
Legalábbis én ezt tapasztaltam, és így benne benne is voltam a francia oktv döntőben
"Szerintem ez hülyeség. Nem kell előtte versenyekre járni ahhoz hogy oktv én sikeres legyél...
Ha van egy jó alaptudásod és kreatív vagy, már benne is vagy a második fordulóban. Utána meg már csak a típusfeladatokat kell ismerni, hiszen mindig ugyanolyanok"
Próbálj meg matekból erre apellálni, garantáltan elhasalsz az első fordulóban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!