Milyen legyen a vázlatom vagy tartalomjegyzékem? Hogyan építsem fel a dolgozatomat? Bővebben lent
először írnék az írásbeliség megjelenéséről, régen mire írtak (pergament, papirusz, bőr stb.), aztán a könyv megjelenéséről, könyvnyomtatás (reneszánsz-Guttenberg), annak létrejöttének fontosságáról(levelezések összegyűjtése, adatok feljegyzése stb.), Magyarországi vonaláról (kódex, corvina), hol tárolták a könyveket. - DE erről tényleg csak olyan bevezetés és ízelítőül. A könyvtárak lényegéről, hol alakultak és így rátérni arra, hogy milyen volt egy könyvtár régen (Mátyás idejében), milyen volt pl: Bethlen Gábor idejében, milyen felszerelései voltak, s szép lassan haladva korunkig. (Gondolom a technikai fejlődésen azt érted, hogy írógép, fényképezőgép, s napjainkban már számítógép, szkenner, fénymásoló, kötőgép stb.)
Miért volt ezekre szükség? Mivel könnyítette /könnyíti meg a mai ember életét? Tud-e még fejlődni? Szükség van-e ezekre a gépekre? Mi lett volna, ha ezek nincsenek?
Bocsánat, ha zavaros lett, de csak kicsit értek a témádhoz, de gondolatindítónak szántam. Sok sikert és ha tényleg van rá időd, akkor kész leszel vele, csak ülj neki. Az is egy jó módszer (eddig én mindig így csináltam), hogy a bevezetést megírtam. Igaz, sokáig tart, mert még akkor kezd neki az ember a dolgozatnak, de így tisztázni tudod, hogy mit szeretnél elérni, miért ezt a témát választottad, miért tartod érdekesnek. (sokan csinálják, hogy amikor megvan a tényanyag, akkor írják meg a bevezetőt és a tartalomjegyzéket, de szerintem tisztábban lát az ember, ha előre tudja, mit szeretnék felépíteni, s utána még mindig lehet rajta változtatni, át lehet csoportosítani. Sokat segíthet a konzulensed is.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!