Szeged vagy halasszak?
Első helyen SOTE-t jelöltem meg, de nem lesz elég pontom, mert nagyon elrontottam a fizika emeltemet. Második helyre SZTE-t jelöltem, voltam nyílt napon is, alapból tetszik az egyetem és sok jót hallottam, de nem tudom hogyan döntsek.
Egyrészt már nagyon megszerettem Pestet, megszoktam a közlekedést, megvannak a törzshelyek, már kb mindenhova odatalálok, itt van az összes barátom, Szegeden senkit nem ismerek. Másrészt tudtommal külföldön a SOTE-nak elismertebb neve van.
Nem tudom, hogy halasszak-e és jövőre újra megpróbáljam vagy inkább elmenjek a szegedire..Szerintetek?
(Mindkettőn általános orvosi szakról lenne szó)
Fel lehet fogni úgy is, hogy ott kell hagynod a barátaid, senkit és semmit sem ismersz, de fel lehet fogni úgy is, hogy új helyeket, új embereket ismerhetsz meg, a régi kapcsolataidat pedig nem kell törvényszerűen elveszíteni vele.
Az butaság, hogy a SOTE külföldön elismertebb, ugyanis ahol a SOTE diplomáját elfogadják, ott a szegedit is. Ha pedig jelentkezel valahová, akkor a nyelvtudásodat fogják nézni főképp, nem pedig azt, hogy hol szerezted a papírod.
Ja, és még valami:
Az, hogy milyenek lesznek az egyetemin éveid, elsősorban rajtad múlik. Ha úgy mész el Szegedre, hogy közben azon keseregsz, hogy nem vettek fel a SOTÉ-ra, nem ismersz senkit, nincs ott egy ismerősöd se, akkor minden bizonnyal szar lesz.
Ha a lehetőséget látod benne a változásra, megragadod a lehetőségeket, akkor jól fogod érezni magad:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!