Szeged vagy halasszak?

Figyelt kérdés

Első helyen SOTE-t jelöltem meg, de nem lesz elég pontom, mert nagyon elrontottam a fizika emeltemet. Második helyre SZTE-t jelöltem, voltam nyílt napon is, alapból tetszik az egyetem és sok jót hallottam, de nem tudom hogyan döntsek.

Egyrészt már nagyon megszerettem Pestet, megszoktam a közlekedést, megvannak a törzshelyek, már kb mindenhova odatalálok, itt van az összes barátom, Szegeden senkit nem ismerek. Másrészt tudtommal külföldön a SOTE-nak elismertebb neve van.

Nem tudom, hogy halasszak-e és jövőre újra megpróbáljam vagy inkább elmenjek a szegedire..Szerintetek?

(Mindkettőn általános orvosi szakról lenne szó)

2016. jún. 20. 10:36
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem egyáltalán nem mindegy, hogy hol élsz 6 éven át. 1 év nem sok idő, ha halasztva sem. De jo hely Szeged is. Es barátokat ugyanúgy szerzel mint ahogy eddig is. Ha Pest közelében laksz, vagy ott élsz, es csak a fizikán kellene javítanod, akkor megérhet egy kort :) Hiszen igyis úgyis orvosira fogsz menni :)
2016. jún. 23. 13:33
 12/13 anonim ***** válasza:
88%

Fel lehet fogni úgy is, hogy ott kell hagynod a barátaid, senkit és semmit sem ismersz, de fel lehet fogni úgy is, hogy új helyeket, új embereket ismerhetsz meg, a régi kapcsolataidat pedig nem kell törvényszerűen elveszíteni vele.

Az butaság, hogy a SOTE külföldön elismertebb, ugyanis ahol a SOTE diplomáját elfogadják, ott a szegedit is. Ha pedig jelentkezel valahová, akkor a nyelvtudásodat fogják nézni főképp, nem pedig azt, hogy hol szerezted a papírod.

2016. jún. 25. 20:32
 13/13 anonim ***** válasza:
75%

Ja, és még valami:

Az, hogy milyenek lesznek az egyetemin éveid, elsősorban rajtad múlik. Ha úgy mész el Szegedre, hogy közben azon keseregsz, hogy nem vettek fel a SOTÉ-ra, nem ismersz senkit, nincs ott egy ismerősöd se, akkor minden bizonnyal szar lesz.

Ha a lehetőséget látod benne a változásra, megragadod a lehetőségeket, akkor jól fogod érezni magad:)

2016. jún. 25. 20:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!