Szeged vagy halasszak?
Első helyen SOTE-t jelöltem meg, de nem lesz elég pontom, mert nagyon elrontottam a fizika emeltemet. Második helyre SZTE-t jelöltem, voltam nyílt napon is, alapból tetszik az egyetem és sok jót hallottam, de nem tudom hogyan döntsek.
Egyrészt már nagyon megszerettem Pestet, megszoktam a közlekedést, megvannak a törzshelyek, már kb mindenhova odatalálok, itt van az összes barátom, Szegeden senkit nem ismerek. Másrészt tudtommal külföldön a SOTE-nak elismertebb neve van.
Nem tudom, hogy halasszak-e és jövőre újra megpróbáljam vagy inkább elmenjek a szegedire..Szerintetek?
(Mindkettőn általános orvosi szakról lenne szó)
"és ilyenek akarnak orvosok lenni ..."
Milyenek? Akik megpróbálják egyetem választásakor szem előtt tartani a későbbi lehetőségeiket?
Kérdésre: Én nem halasztanék, menj Szegedre aztán max 2. év végén megpróbálhatsz átjelentkezni.
Mit takar az, hogy "ilyenek"?
Nem gondolom, hogy attól, hogy nem tudom melyik orvosi egyetemmel járok a legeslegjobban rossz orvossá tenne engem majd...nyilván mindenki szeretné a legjobb döntést hozni a jövőjét illetően.
Az hogy orvos szeretnék lenni, nem kérdéses. De szerintem mindenki beláthatja, hogy nehéz teljesen új lappal kezdeni, itt hagyni a barátokat, családot, ismerősöket. Nem gondolnám, hogy ettől kevesebb lennék emberileg.
Köszönöm mindenkinek, aki válaszolt! Még van időm eldönteni, igazából csak ijesztő, hogy ez a döntés valószínűleg az egész hátralevő életemre hatással lesz.
Ez nagyon jó hír! Engem is Németország érdekelne ha egyszer úgy döntök, hogy nem maradok. :)
(egyelőre Magyarországon képzelem el magam orvosként, de nem tudom, hogy 6-7 év múlva ugyanígy fogok-e érezni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!