Károlyi Mihály kollégium szegeden tényleg olyan rossz?
Tökéletesen meg tudom cáfolni a fent leírtakat. Én 4 éve vagyok itt és ilyen verekedésről még csak nem is hallottam. A rossz hírneve a régmúltból adódik, sokan úgy terjesztik a pletykákat, hogy még csak itt sem laktak. Nyilván itt könnyebben fogsz találni pajtásokat bulizásra, de a tanulás az mindig a Te döntésed lesz, ha akarsz, akkor meg tudod oldani (van tanulószoba, könyvtár stb). Erre a példa akár én is lehetek (bsc diplomát mégiscsak itt produkáltam, ráadásul abszolút nem a legkönnyebb szakon, jelenleg msc-n tanulok). A 800 fős kolinak az a piszok nagy előnye, hogy meg tudod találni a neked megfelelő társaságot.
(Amikor még elsős voltam én is csak rosszakat hallottam, viszont a Móra koliból el is utasítottak - pedig a szociális helyzetem nem volt a legjobb. Félve költöztem be ide, de hidd el, csak a saját véleményed alapján szabad ítélkezni. Aki itt nem bírja, valószínűleg máshol se fogja bírni a kolis létet)
tessék itt a kis összefoglalóm
http://www.gyakorikerdesek.hu/kozoktatas-tanfolyamok__egyeb-..
max. a "megverik az embert ok nélkül"-t tudnám "cáfolni" ilyet azért nincs, csak verbálisan bántanak.
4 évig laktam ott. Szörnyű volt. Olcsónak olcsó, ezért bírtam csak ki. Amit tapasztaltam: olyan dolgokat művel ott némelyik diák, ami kb már nem is emberhez méltó. Ez alatt értem: wc szándékos összepiszkítása stb. Óriási a kosz, a takarítók gyakran hetekig nem dolgoznak. Leginkább a fürdőben uralkodnak háborús helyzetek. Én konkrétan becsukott szemmel tudtam csak fürdeni, nem mertem a földre lenézni. A közösség viszont jó, és a buli is fun volt nekem amíg ilyen 18-19 éves voltam, aztán rájöttem, hogy ha nem vigyázol a buli túlzásba vitelével akkor olyan arc is válhat belőled, aki még 35 évesen is a koli falai között lakik. A gólyáknak üzenem ne lepődjenek meg, ha öreg és lecsúszott alakokkal találkoznak a koliban, mert sajnos sok az ilyen ottragadt alkoholista. A programok jók szokták lenni. Van egy Kopaj nevezetű fesztivál, amin érdemes részt venni mert jó kis csapatépítő, és kreatív feladatokon vehetsz részt. Az embereken kívül a bogarak is jó barátaid lesznek. 4 évem alatt találkoztam ott poloskával, csótánnyal:) csak, hogy ne érezd magad egyedül. Tanulni nem lehetetlenség.Kifoghatsz olyan szomszédokat, akik éjfélig üvöltetik a zenét és nem érdekli őket, ha épp pihenni szeretnél. Erre az esetre van egy viszonylag jól felszerelt tanuló.
Összességében az mondom, hogy jó szívvel ajánlom azokat a kollégiumokat, amik nem a Károlyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!