Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségi pontszámítás: így...

Érettségi pontszámítás: így lehet számolni? (bővebben lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok! A corvinusra szeretnék (majd csak jövőre) felvételizni, lehetséges-e a következő: emeltezem gazdasági ismeretekből és németből (ezáltal meg lesz a maximum többletpont). Viszont tudom, hogy németből nem tudnék nagyon jó eredményt elérni, ezért angolból középfokúzom mellé, és az angolt viszem nyelvként. Így is számít az emelt szint miatt a +50 pont? Vagy akkor muszáj a németet vinnem nyelvnek?

2016. jún. 10. 15:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
miért nem angolból emeltezel?
2016. jún. 10. 15:21
 2/7 A kérdező kommentje:
Azért, mert az angol emeltem 80-90% lenne szerintem, a közép pedig 100 körül. Szóval angolból középen meglenne a max pont plusz egy német emelt ötven. Ha angolból emelteznék, akkor kevesebb pontom lenne plusz az emelt.
2016. jún. 10. 15:25
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Így nem jár pont a német emeltért
2016. jún. 10. 15:27
 4/7 anonim ***** válasza:

Az emelt szintű érettségi többletpont csak arra az emelt érettségire jár, amiből az érettségi pontokat számolják. Két eset van, ha németből és gazdasági ismeretekből akarsz emeltezni, az angolból meg középszinten érettségizni(Ha jól értem az angol az ötödik tárgy lenne.):

A gazdasági ismeretekből és a németből emelt szinten érettségizel, ezzel megvan a maximális többletpontod, meg lesz az érettségi pontod a német emeltből, meg a gazdasági ismeretekből, meg a tanulmányi pont.(Vagy az érettségi pont, német, gazdasági ismeretek duplázása.)Ebben az esetben érettségi pontot nem kaphatsz az angolra, csak a németre, az angol csak tanulmányi pontként számíthat, ha nem duplázol. És a középfokú nyelvviszgára sem kapsz mát többletpontot, mert 100-nál nem lehet több többletpont. A másik lehetőség, ugyanilyen vizsgák mellett, amit ha jól értem, csinálni akarsz, hogy az érettségi pontot az angolból számítják a gazdism mellett, ebben az esetben viszont csak 90 többletpontod lesz, mert megkapod a gazdasági ismeretekre az 50-et, mint emelt szintű érettségire, a németre viszont csak 28-at kapsz nyelvvizsgaként, 60% felett(De gondolom annyit tervezel elérni.), emelt érettségiként nem kaphatsz, mert nem abból számolják az érettségi pontot. És kapnál az angolra is 28-at, de nem kapsz,csak 12-t, mert összesen csak 40 lehet nyelvvizsgára. Ebben az esetben tehát a német emelt érettségid CSAK nyelvvizsgaként, és tanulmányi pontként számít.

Ez a két lehetőség van olyan vizsgaszándékok mellet, amit kihámoztam a leírásoból, olyan nincs, hogy 50 többletpontot akarsz német emelt érettségire, de az érettségi pontokat(Régi nevén szerzett pontokat.)ne abból számolják. Hogy a kettő közül melyik lesz, azt viszont nem kell előre eldöntened, mert a rendszer alapelve, hogy hogy ha többféleképpen is ki lehet számolni a jelentkező pontjait, akkor mindenképpen a legkedvezőbbet fogja figyelembe venni.

2016. jún. 10. 17:33
 5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm :)) Akkor ez azt jelenti, ha német helyett tegyük fel földrajzból érettségiznék emelt szinten, az sem számítana plusz pontnak? Hiszen akkor már van egy ötödik tárgyam (gazdasági ismeretek).
2016. jún. 10. 21:19
 6/7 anonim ***** válasza:
Ja várj,tegnap hülyeséget irtam, az angol akkor már Neked nem az ötödik, hanem hatodik... Akkor tanulmányi pontként sem biztos, hogy számit. Csak ha jobb, mint a gazdism, akkor ötödik tárgyként, vagy ha jobb, mint a német, nyelvként.
2016. jún. 11. 07:57
 7/7 anonim ***** válasza:
A földrajz nem tudom, hogy lehetséges felvételi tárgy-e egyáltalán oda, ahova menni akarsz. Ha nem, nem jár pluszpont érte, de ha igen, akkor is csak ha abból is számolják az érettségi pontjaidat.
2016. jún. 11. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!