Felvételi pontszámítás megoldási javaslat?
Az alapképzésre a minimum ponthatár 280 pont. Én most júniusban végzek el egy felsőoktatási szakképzést (FOKSZ) és szeretnék tovább menni alapképzésre (BA).
Azonban középiskolában nem voltam szorgalmas diák, de úgy gondolom eltudnám végezni, hiszen a FOKSZ-on a tárgyaim 90 BA-s volt és ezeket el is fogadják és csúszás nélkül elvégeztem már "csak" az államvizsga van. De a középiskolás eredményeim miatt igen cska kevés pontszámmal rendelkezem. Sajnos a nyelvvizsgám nem sikerült tavasszal, így a tervezett többletponttól és a FOKSZ-om beszámításától is elestem.
A probléma ott kezdődik, hogy ha BA-ra számíttatom a pontjaim a felvin akkor azt írja nem érem el a minimum ponthatárt, azonban ha FOKSZ-ra számíttatom akkor 280-at mutat. Most akkor melyik a helyes? Van esély esetleg így is, hogy felvegyenek a BA képzésre?
Valószínűleg az lehet a baj, hogy a BA szakoknál van konkrét felvételi tárgy és csak abból lehet pontot számítani, felsőfokú szakképzésnél pedig általában bármilyen tárgyból vihetsz pontot.
Ha leírod a konkrét eredményeket, akkor tudok biztosat mondani.
Így van sajnos a BA-hoz nem számítják be az informatika érettségit és a történelem által -20 pontba vagyok.
Tehát kimondva idén esélyem sincs bekerülni..? :/
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!