Egyetemi felvételi pontszámítás?
Szóval spanyolból emelt szinten fogok érettségizni, angolból, töriből, matekból és magyarból pedig közép szinten. Már egy ideje nem néztem a felvi-s pontszámítót, de most megint számolgattam vele,mert spanyol OKTV-n 1-10. helyezést értem el. Viszont úgy számoltam, hogy a matek és az angol fog jól sikerülni(mondjuk matek 90%, angol 96%, persze a többinek is 80-90%-ot írtam, csak duplázással mégis jobban jön ki). És most jön az, amit nem értek: hogy lehet, hogy a matek+angol kombót duplázza a gép, és ehhez adja hozzá a spanyol OKTV-ért járó plusz 100 pontot? Mert azt hittem, hogy ahhoz, hogy azt a plusz 100 pontot a spanyol OKTV-ért megkapjam, ahhoz a matek+spanyol kombót kell duplázni. Én tudom rosszul vagy a gép a hibás? Egyébként nemzetközi gazdálkodásra jelentkeztem. (Ha tényleg van ilyen duplázás, h angol+matek és ehhez a spanyolos 100 pont, akkor nagyon megnyugtatnátok)
Köszönöm előre is a segítségeteket. Minden érettségizőnek egy kalappal:)
Az OKTV pont így van valóban. Akkor számolná a spanyolt, ha az emeletért járó +50 ponttal jönnél ki jobban.
Amúgy a spanyol is jól fog sikerülni, ha OKTV-n ilyen jól szerepeltél:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!