Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Olyan hatszög, aminek nem 6...

Olyan hatszög, aminek nem 6 oldala és/vagy szöge van?

Figyelt kérdés
Hülye kérdés, tudom. De valakitől hallottam, hogy egy hatszög akkor tökéletes, ha hat oldala és szöge van. Van olyan hatszög, amire valamelyik feltétel nem teljesül? :D

2016. jún. 9. 19:13
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Vágesz, magyarul te sem érted :D

Azon megy a szarrágás, hogy a perfect szubjektív, és hogy hivatalosan a regluar-t kéne használni. De akkor ennyi erővel minden hatszög perfect definíció alapján, de akkor meg értelmét veszti a koncepció. Ha tényleg ilyen g3c1fontos lenne, akkor még-még megérteném, hogy miért nem ment el felette, de így...

2016. jún. 9. 21:07
 12/16 anonim ***** válasza:

> „Azon megy a szarrágás, hogy a perfect szubjektív, és hogy hivatalosan a regluar-t kéne használni. De akkor ennyi erővel minden hatszög perfect definíció alapján, de akkor meg értelmét veszti a koncepció.”

Miért veszítené értelmét? Mint említettem, a tökéletes jelentése bizonytalan, és te is beláttad, hogy szubjektív. Más környezetben lehet, hogy másmilyen hatszögek lesznek tökéletesek. Például azt mondják, hogy olyan hatszöget rajzolj, ami az euklideszi geometriában cáfolja Pascal tételét. Ekkor ha olyan hatszöget rajzolsz, ami nem feltétlen szabályos, de a szemközti oldalai párhuzamosak és csúcsai egy kúpszeletre illeszkednek, akkor az „tökéletes”, még ha nem is feltétlenül szabályos.

2016. jún. 9. 21:31
 13/16 anonim ***** válasza:

Mondjuk mielőtt itt mindenki megöli egymást jó lenne tudni, hogy ki volt aki ezt mondta és milyen feladat/téma kapcsán. Mert ha valami egyetemi prof mondta, akkor lehet hogy van értelme keresni a különbséget, de ha valami fura mókus, aki esetleg angolul sem teljesen jól tud és keverte a két fogalmat akkor lehet hogy nem ártana túllépned a szóhasználaton.

Egyébként igen, a 'perfect' a 'regular' helyett használható.

2016. jún. 9. 22:11
 14/16 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: mondjuk így még egyszer visszaolvasva arra gondolhatott, hogy nála 'perfect' az, ahol 6 pontból tényleg egy hatszög jön ki - azaz nincs 3 közülük ami egy egyenesbe esik. Ellenkező esetben csak ötszög lesz, a hatodik pont meg csak egy pontnak látszik valamelyik oldalon.
2016. jún. 9. 22:16
 15/16 A kérdező kommentje:

Egy átlag anonim internet emberke mondta :)

A profilján ki is emeli, hogy "sorry for my English" ha már itt tartunk.

2016. jún. 9. 22:50
 16/16 anonim ***** válasza:

Hát, akkor ennyi...

Szerintem engedd el ezt a problémát :-))

2016. jún. 9. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!