Olyan hatszög, aminek nem 6 oldala és/vagy szöge van?
Esküszöm nem viccből mondta :D Még le is hülyézett.
És igen, én is úgy gondoltam, hogy ez a definíciója, amit mondott a kettes, az pedig ezt változtatná meg alapjaiban. És sehol sem találtam ilyet, hogy "perfect hexagon", max. a regular (szabályos) hexagon szinonímájaként. Mert angolul ment amúgy a vita. Azt mondtam egy hatszögre, hogy "not perfect hexagon" mert nem voltak egyenlőek az oldalai, szögei. Erre kijavított, hogy az igenis perfect hexagon, csak nem regular és a kettő nem összekeverendő, mert nem ugyanazt jelenti.
Kifejtette, hogy: [a hexagon's a perfect one if it has six sides and six angles, but then it doesn't have to be regular] tehát egy hatszög tökéletes, ha hat szöge és oldala van. (Én meg azt hittem, magától ettől a ténytől hatszög XD)
Most meg próbálok elképzelni egy non-perfect hatszöget, vagy legalább találni egyet, eddig sikertelenül. Már fáj az agyam :D
Nézd, itt a rövid beszélgetésünk másolata:
Én: It is not a perfect hexagon.
Ő: Sorry to say this, but actually, it IS a perfect hexagon, because it has six angles. It's just not a perfect REGULAR hexagon. (Tehát perfekt hatszög, de nem szabályos hatszög.)
Én: So you are telling me that it could have like let's say 5 angles and it would still be a hexagon but an imperfect one?
Ő: No you dipshit. What I'm saying is that a hexagon's a perfect one if it has six sides and six angles, but then it doesn't have to be regular. It's regular when the sides are the same length and the angles are as big as each other. I never mentioned an imperfect hexagon, never heard of that before.
Tehát amit Ő mond, hogy nem szabályos (mivel nem egyenlőek az oldalai, ebben egyetértettünk), de tökéletes az említett hatszög. Tehát szerinte van még egy ilyen külön fogalom a hatszögekre-meg akkor gondolom minden sokszögre- a szabályoson kívül, hogy tökéletes, aminek a fent leírtak a definíciója. Viszont akkor ezek alapján kell léteznie non-perfect hexagonnak is, amit nem bírok logikusan elképzelni. Továbbá nem hallottam még erről a definícióról így. Én csak a regular/szabályos definícióját ismertem, hogy az összes oldal és szög egyenlő. A perfectet ennek a szinonímájaként használtam, de akkor úgy látszik, hibásan.
Ne haragudj már, de ha valaminek hat szöge és oldala van, arra egyszerűen azt mondjuk, hogy hatszög :D Ha külön kiemeli, hogy tökéletes hatszög, és kitér rá, hogy nem a szabályosról beszél, akkor lennie kell nem tökéletes hatszögnek is. Amire még mindig nem kaptam példát. Tehát nem, az ő definíciója volt béna. Nincs külön ilyen fogalom a geometriában, hogy tökéletes hatszög. Vagy hatszög, vagy nem az. Tehát ilyen alapon tök mindegy, ha a perfectet a regular helyett használod.
"Az a sokszög, aminek hat szöge és oldala van, az hatszög." Nem pedig "Az a sokszög, aminek hat szöge és oldala van, az tökéletes hatszög." Minek tér ki a tökéletesre? Az további magyarázatot valamint a nem tökéletes ellenpár létezését feltételezné. Ennyi erővel a háromszög is nevezhető téglalapnak, ha hozzáteszed, hogy "elb^szott téglalap". Jó hogy értetlenkedem, ha ennyire szőrszálhasogató valaki :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!