Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az egyetemen tényleg nagyon...

Az egyetemen tényleg nagyon sokan érzik úgy eleinte, hogy nem oda valók?

Figyelt kérdés

Több ismerősöm ott hagyta az egyetemet nagyon hamar, mert kevésnek érezték magukat hozzá. Rengeteg embertől hallottam, hogy a legeleje a legnehezebb, akkor is, ha nem is. Tényleg sokan vannak, akik eleinte úgy érzik, hogy nem oda valók? Ott is bele kell jönni a dologba? Ti mit éreztetek amikor elkezdtetek oda járni?

Fontos lenne, mert komolyan nagyon félek az egyetemtől.

2016. jún. 9. 14:49
 1/5 A kérdező kommentje:
Esetleg kollégiumokban vannak akik segíthetnek belerázkódni, vagy tanulni?
2016. jún. 9. 14:50
 2/5 anonim válasza:
34%
nem vélelen érzik úgy ,hogy nem valók az egyetemre .Ha hülye vagy akkor az vagy és kész. Ha ugy érzed kevés vagy akor inkább lépj le ,mert a pénzt jobb dolgokra is költheted .csak pénzkidobás igy
2016. jún. 9. 15:04
 3/5 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem személyiségtől is függ, ki mennyire rugalmas, mennyire bírja - vagy kifejezetten élvezi - a változásokat, az újdonságot. Teljesen más a légkör, az oktatási módszer, az elvárások, mint a gimiben, a társaság sokat tud segíteni.

Én kifejezetten élveztem az egyetemet, bár az első szemeszterben én is paráztam.:-) Ami jobban zavart, az a hihetetlen sznob, kivagyi mentalitás. Elég elit egyetemre jártam, tele volt budai, hegyvidéki csemetékkel, maga a rektor is úgy beszélt az évnyitón, hogy mi vagyunk az emberek elseje, mert ide járunk, és ehhez méltóan kell mindenhol, mindenki mással viselkednünk. Örültem, hogy a szüleim nem hallották.:-)

2016. jún. 9. 15:10
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Valóban személyiség függő, attól függ ki hogy tud váltani, alkalmazkodni. Talán azért nehéz, mert nem készítik fel az embereket arra, hogy mire számítsanak a felsőoktatásban. Ott már senki nem fogja a kezüket. Gimi végéig az van, hogy van az ofő, aki rendes, aranyos, összefogja a társaságot, segít mindenben, stb. Az ember bekerül az egyetemre/főiskolára és a nagy semmibe csöppen, mert az elején mindenki egyformán tájékozatlan a csoporttársak közül is. Küzdeni kell a TO-n minden információért, ha valamit nem veszel észre a kismillió hirdetmény között, így jártál. Magadnak kell megszervezni mindent - órarendet (helyenként), tananyagot, vizsgákat, kérvényeket, stb. Nem olyan gáz alapból, mert ez az élet, csak ha valaki lassabban vált, és nem mondták neki hogy mire számítson, akkor elég ijesztő hirtelen a sok változás.
2016. jún. 9. 22:55
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Elmesélem neked az én történetem: Másodjára vettek csak fel az egyetemre, nálam sokkal jobb képességűekkel kerültem össze, jól be is voltam szarva. Voltak sikertelen vizsgáim, de kitartottam. Most végzős jogász vagyok, akik velem kezdtem sokan feladták, pedig nálam sokkal szorgalmasabbak voltak, én meg nem vettem olyan véresen komolyan. Sokan átmentek valami alibi szakra, csakhogy elmondassák, hogy egyetemre járnak. Nehéz volt, de nem csak az eleje, hanem a vége is. Kitartás kell hozzá, semmi más! Hülye, aki otthagyja, ha már egyszer bekerült.
2016. jún. 11. 21:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!