Az egyetemen tényleg nagyon sokan érzik úgy eleinte, hogy nem oda valók?
Több ismerősöm ott hagyta az egyetemet nagyon hamar, mert kevésnek érezték magukat hozzá. Rengeteg embertől hallottam, hogy a legeleje a legnehezebb, akkor is, ha nem is. Tényleg sokan vannak, akik eleinte úgy érzik, hogy nem oda valók? Ott is bele kell jönni a dologba? Ti mit éreztetek amikor elkezdtetek oda járni?
Fontos lenne, mert komolyan nagyon félek az egyetemtől.
Szerintem személyiségtől is függ, ki mennyire rugalmas, mennyire bírja - vagy kifejezetten élvezi - a változásokat, az újdonságot. Teljesen más a légkör, az oktatási módszer, az elvárások, mint a gimiben, a társaság sokat tud segíteni.
Én kifejezetten élveztem az egyetemet, bár az első szemeszterben én is paráztam.:-) Ami jobban zavart, az a hihetetlen sznob, kivagyi mentalitás. Elég elit egyetemre jártam, tele volt budai, hegyvidéki csemetékkel, maga a rektor is úgy beszélt az évnyitón, hogy mi vagyunk az emberek elseje, mert ide járunk, és ehhez méltóan kell mindenhol, mindenki mással viselkednünk. Örültem, hogy a szüleim nem hallották.:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!