Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Sokan leszólnak a szak miatt,...

Sokan leszólnak a szak miatt, amit tanulok az egyetemen, pedig van vele konkrét célom. Hogyan kezeljem le az ilyen helyzeteket?

Figyelt kérdés

2015. okt. 15. 10:19
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Mosolyogva. És soha ne feledd, egy vélemény mindig csak egy vélemény, soha nem az igazság. Az Igazság az, amit egész életünkben keresünk.
2015. okt. 15. 10:50
 2/10 A kérdező kommentje:
So deep :D ment a zöld pacsi
2015. okt. 15. 11:10
 3/10 anonim ***** válasza:
29%
"Lehet hogy most leszóltok miatta, de nélkülem kurvära nem lenne aki kiadja a BigMac-et!"
2015. okt. 15. 11:21
 4/10 anonim ***** válasza:
88%

Melyik szakra jársz?

Én úgy gondolom, hogy minden "büfészakkal" lehet kezdeni valami normálisat, ha az embernek tényleg REÁLIS, megvalósítható célja, háttere, kitartása van.

Ha te ilyen vagy, akkor miért foglalkozol azokkal, akik beszólnak?

2015. okt. 15. 11:52
 5/10 A kérdező kommentje:
Földrajzra járok, geoinformatikus szeretnék lenni, ez a célom
2015. okt. 15. 12:16
 6/10 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem ez egy teljesen normális szak. Ha nem csak lébecolni jársz oda, akkor sok siekrt kívánok, hogy elérd a céjaidat! A bunkókkal meg ne foglalkozz.
2015. okt. 15. 12:56
 7/10 anonim ***** válasza:
80%
nem kell vele foglalkozni. minden szaknak meg vannak a maga nehézségei, aki ezt nem fogja fel (mindegy ha orvosin is tanul az illető) buta.
2015. okt. 15. 16:27
 8/10 anonim ***** válasza:
88%
Neked legalább van elképzelésed a jövődről...szerintem akik leszólnak,fogalmuk sincs mit fognak csinálni,nem tudják elképzelni a pontos jövőjüket,neked van egy életcélod,amit nagyra kellene értékelni,mert Te is igyekszel azt megvalósítani,kitartasz az elképzeléseid mellett!!Ez egy nagyon jó dolog szerintem,nem céltalanul jársz és ezért aztán igazán nincs miért leszóljanak..egyetemre jársz egy tök normális szakra,ez inkább megbecsülendő,nem leszólni való...a mai világban már az nagyon jó ha valaki továbbtanul,sőt,egyetemre megy,szóval kezeld ezt úgy,mint egy intelligens és művelt ember,mert ha idáig eljutottál,tuti hogy az vagy,szard le őket magasról és kész,nincs beleszólásuk a Te életedbe,teljes mértékben úgy alakítod,ahogyan szeretnéd és ne hagyd,hogy az ilyen emberek befolyásoljanak bármiben is!!!14/L :D
2015. okt. 15. 18:56
 9/10 anonim ***** válasza:
A legegyszerűbb válasz: Engem ez érdekel. Pont. Az, hogy esetleg nem lehet vele túl jól keresni (nem tudom), meg hogy nem lehet elhelyezkedni (ezt sem tudom, persze), az majd az egyetem után kiderül.
2015. okt. 16. 09:41
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem (csak) az a lényeg, hogy van-e célod a szakoddal, hanem az is, hogy az megvalósítható-e, eléggé piacképes-e. Például: valaki jár magyarszakra, tanár akar lenni. Hiába van vele célja, ha annyira sok magyartanár van, hogy nem jut neki munkahely. Innentől kezdve persze, hogy az emberek leszólják a magyarszakosokat, mert már amikor felvételiztek, mindenki tudta, hogy magyartanárként sosem lesz munkahelyük, ergó az állam (vagy a szülők) lapátolják kifelé az ablakon a képzésére költött pénzt.

Ha van rá reális esélyed, hogy HASZNOS munkát végezhetsz majd a diplomáddal, akkor ne foglalkozz az ilyen jellegű beszólásokkal. De ha nem, akkor gondolkozz el rajta, hogy hátha igazuk van, és nem lehet, hogy tényleg csak Big Mac kiadó lesz belőled a diplomáddal.

2015. okt. 18. 15:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!