Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A továbbtanulás nálam eléggé...

A továbbtanulás nálam eléggé aktuális. Nagyon tetszik a jogász szak, de nem tudom magamat ügyvédként elképzelni. Mitévő legyek?

Figyelt kérdés

2015. okt. 11. 19:23
 1/7 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Miért kell magad ügyvédként elképzelni? Jogászok az élet ezer más területén is dolgoznak.
2015. okt. 11. 20:00
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
adatvédelmi szakértő, védjegyelbíráló, ügyvéd, ügyészségi fogalmazó, birtokvédelmi, hagyatéki előadó, szabálysértési Jogi diplomával lehetsz még: polgári védelmi kirendeltségvezető, pénzügyi nyomozó, önálló bírósági végrehajtó, kiemelt főnyomozó, minisztériumi fogalmazó, médiajogi ügyintéző, közjegyző, közbeszerzési referens, kárpótlási szakügyintéző, kabinettitkár, jegyző, gyermekvédelmi ügyintéző, gyámhivatal-vezető, anyakönyvvezető, pályázatíró,politikus,ügyész,jegyző
2015. okt. 13. 01:41
 3/7 anonim válasza:

Előző igen.

És akkor még ott a tisztán üzleti élet, is a vállalati jogászok. Cégjogászok, jogtanácsosok, ... .

2015. okt. 16. 10:59
 4/7 anonim ***** válasza:
65%

Mondjuk, a jogász nem egyenlő az ügyvéddel...

De ha ezt sem tudod, akkor lehet, hogy nem is kellene jogra menned neked.

2015. okt. 16. 16:46
 5/7 anonim válasza:

Kedves előző!

Amúgy 19-21 közt ér véget a kamaszkor, akkor senki ne tanuljon tovább?

2015. okt. 16. 19:45
 6/7 anonim ***** válasza:
57%
Mi van?? Ki írt kamaszkorról??
2015. okt. 16. 20:09
 7/7 anonim válasza:
85%
Én ugyan csak jogi asszisztens vagyok, de 10 éve el kellett gondolkodnom azon, hogy tanuljak-e jogásznak. A közigazgatás jog tanárom azt mondta akkoriban, hogy Magyarországon több jogász van, mint amire szükség van. Gyakorlatot kell szerezni és többnyire a gyakorlati állásért nagyon keveset fizetnek. Évekkel ezelőtt sok jogász volt munka nélkül. Ez egy "divatszak" volt, de most nem tudom mi a helyzet. Szerintem aludj rá még egy párat és azt tanuld, amihez leginkább közel érzed magad!
2015. okt. 17. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!