Teljesen tönkreteszem ezzel az életem?
Nem rontod el az életed.
Ha ilyen sokat kellett tanulnod középiskolában a jó jegyekért ésaz érettségid csak így sikerült, akkor lehet jobb is, ha nem mész egyetemre, mert nem bírnád és feleslegesen pazarolnád ott az idődet és a pénzedet.
Keress inkább egy jó OKJ-s képzést.
Nem kötelező a diploma, anélkül is lehet élni, dolgozni. Nem is való mindenkinek.
Jaj istenkém :(
Úgy sajnállak, és picit együtt is érzek veled bár nekem az irásbelik elég jók lettek viszont érzem hogy szóbelin elfogok csúszni.. Már most elegem van a tételekből.
Miket jelöltél meg? Nem lehet hogy valami olyan szakot előre rakj aminek kevesebb a pontszáma?
Vagy ha esetleg nem államira mennél hanem önköltségesre? Az biztosan alacsonyabb pontszámú
Mi lenne? Semmi tragédia nem történt. 430 pont fölött kéne teljesítened mihez? Az álmaidhoz vagy azért mert a szüleid beakarnak paterolni egy egyetemre amit nem is akarsz?
Mert ha te akarsz tovább tanulni, akkor no para, fogod és újraérettségizel amint lehet, addig meg dolgozgatsz valamit közben készülhetsz rá. Ha meg nem akarsz oda menni és nem érdekel, akkor belevágsz egy szakmába, vagy mész dolgozni valahol (bár egy érettségivel én csak külföldön melóznék).
Nem áll meg az élet, mert most mellé mentek a dolgok, van aki 30 évesen érettségizik újra és megy tovább...
Amúgy ne haragudjatok de ez akkora taplóság ha ilyenkor azt irjátok hogy " nem mindenkinek való" " menjél szakmunkásba" stb..
Van fogalmatok róla hogy pl ez a lány mennyi energiát fektetett bele a tanulásba évről évre ha kitűnő volt. Hát elmondom hogy rohadt sokat, és az hogy a para, idegeskedés vagy bármi más miatt ez az érettségi egy picit félrecsúszott, nem kell szakmunkásba, vagy OKJ-re küldeni mert nyilván nem a két szép szeméért volt kitűnő. Szerintem Ő igenis egyetemre való...
19/L
Nagyon szépen köszönöm a bíztató válaszokat!
Orvosikat jelöltem meg szóval mindegyikre magas a ponthatár.
Azért ezek mellett döntöttem, mert már kiskoromban is ez volt az álmom.
Eddig a környezetemben mindenki azt mondogatta, hogy sikerülni fog, mert valójában okos voltam.
De történhetet valami, ami miatt mostanában lentebb ment ez a szint hirtelen.
Ez szörnyű, mert tudom, hogy régebben nem ilyen voltam.. És most látom ahogy az álmaim szertefoszlanak.
Írtátok, hogy jövőre megpróbálhatom megint, csak nem tudom ha most nem sikerül mennyi lelkierőm marad majd tovább bízni.
7-es válaszoló.
Ez nem attól függ milyen az iskolában a képzés.
Én egy két éves képzést csináltam meg szakmunkás után.
Eredmény eddig:
Magyar 100/70
Töri: 75.5%
Angol: 117/95
Nem valami fényes eredmények de nekem ahhoz jó hogy szóbelivel talán sikerüljön felhozni.
Szóval annnyira nem függ attól hogy milyen iskolába járunk hogy az hihetetlen.
A kérdezőnek elcsúszott.
Ennyi és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!