Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » 10 igazolatlan óra után...

10 igazolatlan óra után elvették a családi pótlékot, jogos?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 6. 14:44
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
51%
Akinek már 10 igazolatlanja összegyűlt az sok, mert ahogy írták, a szülő betelefonál, elmondja a tanárnak, hogy miért nem volt iskolában a gyereke és igazolva van. Ha szülő erre képtelen akkor meg is érdemli, hogy ne kapjon pénzt. És az egyedüli emberek akik akár 1 igazolatlant is kaptak a 13 év alatt amíg én iskolába jártam, azok a cigányok volt, és mindenki tudja jól, hogy nem azért kapott igazolatlan mert éppen valami sürgős elhalaszthatatlan dolga lett volna a gyereknek. De csak védjétek őket, ez amire szükségük van. Pénzt szedni az államtól a semmiért. Aztán meg panaszkodni, ha elveszik...
2016. ápr. 6. 16:01
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Most igazából azzal érvelsz, hogy valahol nem írják be az igazolatlant, és akkor ez a 10 valójában 50? Hát ahova én jártam 5 éve, ott bizony beírták. Pl. elaludtam 0. és 1. órán, beírták. Aztán beszélhettem az osztályfőnökkel (ugyan a jegyzőhöz ez sosem került el, ez meg az iskola jófejsége). 4-6 igazolatlanom simán volt 1-2 év végén, és én alapvetően soha nem voltam lógós. Szóval ha valahol lelkiismeretesen beírnak mindent, ott marha könnyen összejön a 10. Az 50 az már szerintem is sok, pont megfelelő határ a családi megvonására. De 10 után itt erkölcscsőszt játszani, hát elég nagy képmutatás.
2016. ápr. 6. 16:06
 13/24 anonim ***** válasza:
48%

#10-es vagyok. 11-essel teljes mértékben egyet értek, csak így nem akartam leírni. Nem példálózni szeretnék magammal, de ha jól emlékszem 1-től 11-ig (tehát 11 év alatt) nem volt igazolatlanom. Pedig nem voltam top tanuló, és az iskolatársaimnak sem sok volt, fel sem merült hogy 10 vagy 50 legyen. 12. osztályban elaludtam egyszer és kaptam egy igazolatlant mert szerencsétlenségemre a legmorcosabb tanár óráját aludtam el.

Pedig voltam én is beteg, bal lábbal is keltem fel, engem is értek rossz dolgok.

Nagyon-nagyon, de tényleg nagyon ritka az olyan tanár aki élvezettel írja be az igazolatlant, és esélytelen, hogy ne értesítse a szülőket a végső igazolatlan beírása előtt.

2016. ápr. 6. 16:10
 14/24 anonim ***** válasza:

#12-es. Azt szögezzük már le, hogy itt IGAZOLATLAN hiányzásról van szó.

Kérlek vázolj fel egy esetet amikor nem tud a szülő betelefonálni mondjuk és a diáknak valami halaszthatatlan dolga van.

2016. ápr. 6. 16:12
 15/24 A kérdező kommentje:
ezt a jegyzőhöz küldte az osztályfőnököm, gondolom ez volt a baj, de 10 óra után elvenni, én még ilyenről nem hallottam, több hónapi + 15000 ft, már ha visszaadják egyáltalán, elég nagy szívás, én nem panaszkodom csak feltettem a kérdést!
2016. ápr. 6. 16:13
 16/24 anonim ***** válasza:

# 11/13 Időpont ma 16:01

Általános iskolában kevesebb ( évi 1 - 2 óra volt), főleg olyanok miatt, hogy haverral kilógtunk szünetbe a suliból boltba, vagy csak úgy, és nem értünk vissza órakezdésre.

De középsuliban szerintem simán megvolt az évi 10 napom. Mentem volna nulladik órára, azt inkább köröztem a busszal, míg édesanyám el nem ment dolgozni, aztán hazamentem aludni. Vagy haverral suli helyett moziba mentünk, vagy kimentünk a vidámparkba.

És nem vagyok cigány!

2016. ápr. 6. 16:16
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Ez így nem stimmel. Honnan tudod, hogy elvették? Kaptál róla írásbeli határozatot a település jegyzőjétől jogszabályi megjelöléssel? Ugye nem?! 50 óra a határ. (Napokat nem számolnak, az az óvodában van.) 10 óra után ÉRTESÍTIK a jegyzőt, de nem vonnak meg semmit!
2016. ápr. 6. 16:20
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Légyszi, csak hogy mindenki lenyugodjon, tedd a szívedre a kezed és mondd meg, hogy mennyit hiányoztál ténylegesen! :)

+ még az lenne a kérdésem, hogy ezek milyen szitukból jöttek össze?

Tudom, hogy nem tartozik a kérdéshez, egyszerüen csak kiváncsi vagyok.

2016. ápr. 6. 16:24
 19/24 A kérdező kommentje:
kaptunk levelet igen, de csak figyelmeztetés volt benne, onnan tudom hogy ketten vagyunk és én nem kaptam meg.
2016. ápr. 6. 16:26
 20/24 A kérdező kommentje:
hosszú és unalmas lenne elmanyarázni azt hogy miért, meg csak hülyének nézés...
2016. ápr. 6. 16:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!