10 igazolatlan óra után elvették a családi pótlékot, jogos?
"Az se klassz mikor a suttyó hiányzók igazolatlanjait szétosszák az osztályban a többiek között ."
te most miről beszélsz? o:
A kérdezőnek gratulálok, sikerült egy kis beugató válaszokat vonzó kérdést kiírnia. Jött a sok erkölcscsősz, akik megmondják a tutit, mit szabad és mit nem egy gyereknek, mik a szülői kötelességek!
Mondjuk, mennyivel célszerűbb lenne egy kérdezz-felelek oldalon csupán válaszolni a kérdésekre. Illetve, felőlem mindenki elmondhatja a véleményét, de akkor már legalább válaszoljon helyesen.
Most a jogszabályt hirtelen még én sem találtam meg, de álljon itt egy cikk a témáról: [link]
Szóval 50 óra a jelenlegi tudomásom szerint. Persze, közben kutatom a jogszabályt, és be fogom írni ide.
Amúgy a kötekedők felvilágosítására mondom, hogy 10 igazolatlan óra az lófing, bármi miatt összejöhet, amiatt a legtöbb esetben a jegyzőt nem is értesítik, általában intézkedésre sem kerül sor.
#9.
Nem tudom te mikor jártál iskolába, de nem úgy működik a dolog, hogy a tanár szinte várja, hogy beírja az igazolatlant a diákoknak. A legtöbb esetben ahogy írtam, vagy eltekint tőle és szóban figyelmezteti, vagy pedig a sokadik alkalomnál mondjuk úgy dönt, hogy beírja mert nincs értelme szólni.
A másik, hogy a szülő tud igazolni órát, ha valami közbejön. Persze, most úgy teszel, hogy egy diáknak mennyi rengeteg dolga jöhet közbe, de ha tegyük fel mégis, akkor a szülő betelefonál másnap vagy mondjuk még azon a héten akkor is meg van oldva az igazolatlan óra kérdése. Ebből a szempontból vizsgálva azért már nem is olyan kevés az a 10 vagy 50 óra hiányzás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!