Milyen nyelvekből fogadják el a nyelvvizsgát diplomához?
Figyelt kérdés
Mérnök szakról lenne szó. Szeretném tudni, hogy az oroszt elfogadják-e majd, mert akkor úgy terveznék. Még nem vagyok egyetemista.2010. ápr. 4. 19:53
1/3 anonim 

válasza:

Az oroszt biztos, hogy elfogadják, az egy teljesen rendes nyelv. Még ha lovárit vagy eszperantót kérdeztél volna ...
2/3 anonim 

válasza:

Ezzel kapcsolatosan tudtommal nincs központi szabályozás, az egyetemek önálló jogkörébe tartozik a diplomához elfogadható nyelvvizsgák meghatározása. Ez általában pontosan le van fektetve a Szervezeti és Működési Szabályzatban, mely természetesen publikus, és az adott egyetem honlapjáról letölthető. Szóval akár már jelentkezés előtt ennek érdemes utánanézned minden intézménynél külön. Az orosz egyébként szerintem határeset. Valószínűleg a legtöbb helyen még elfogadják, de például ismerek helyet, ahol szaktól függetlenül az olasz nyelvet nem, pedig azért az is "rendes" nyelv.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a részletes választ! Utánanézegettem, viszont mindenhol csak azt találtam, hogy kell egy nyelvvizsga, a részletekről nem írnak. Elsősorban a Corvinus érdekelne...
Így nem merek az orosz mellett dönteni, pedig szívem szerint arra gyúrnék rá, hogy meglegyen a nyelvvizsga.
2010. ápr. 4. 21:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!