Nagyon jó tanulók, hogyan készültök az iskolába?
Napi hány órát tanultok iskola után, hétvégén hány órát, előre tanultok-e, és ha igen, hány nappal veszitek előbb otthon egymagatok az adott leckét, hányszor olvastok el pl egy töri-leckét, nyelvből mennyi időt szántok a szótárra, szünetben még átnézitek-e a dolgokat következő óra előtt, van-e különtanárotok, és hány tantárgyból, hajnalban szoktatok-e gyakran felkelni tanulni, vagy úgy, hogy esetleg le sem fekszetek, otthon tanulva hány percenként tartotok kb szünetet, hallgattok-e zenét közben, vagy kell-e valami egyéb alapzaj, pl tv,rádió, egy adott tárgyra mennyi percet fordítotok kb, hogyha másnap lesz olyan órátok, és mennyit, ha másnap nem, de a héten még igen, és mennyit, ha már nem lesz a héten, nyáron el kezdtek-e már tanulni, ismételni vagy új anyagot venni, ha igen, melyik hónap közepétől, végétől, elejétől kb, hangosan felolvassátok-e a leckéket, és írtok-e vázlatot, és vázlatírás után is elolvassátok-e még a teljes tankönyvi leckét, vagy akkor már csak a vázlatotokra figyeltek? Ja és hát nem tudom, mennyire kéne ezt különvenni, amikor megírjátok az írásbelit, utána még mennyi a tanulási idő?
Mindenféle iskolás korosztály véleménye érdekel általánostól egyetemig/fősuliig, és 4-es tanulók is írhatnak, arra is kíváncsi vagyok, szeretnék minél próbb lenni.:) Előre is köszönöm:)
Előző vagyok!
Még az is segíthet ha hangrögzítőbe felmondod az anyagot és visszahallgatod!
Nekünk ezt ajánlják,mert így halljuk és közben olvasni is tudjuk.Így jobban meg fog maradni.
És ha még le is írod az a legjobb!
Általánosban kitűnő voltam végig (na jó, a tesi 4-es volt, de ez remélem, nem számít bele:D), ott annyi volt a tanulás, hogy párszor átolvastam az anyagot itthon max, de amúgy elég volt, ha figyeltem iskolában és így felelevenítettem, amit ott már egyszer hallás után megtanultam.
Most, gimi végzősként... 5 éves gimiben vagyok, az elmúlt 4 évben szintén kitűnő voltam, kivéve tavaly az emelt biológiám és a fizikám 4-es lett. A biosz nem azért, mert nem tanultam, hanem mert a 4-es volt a legjobb jegy, annyira kemény volt a fak... A fizikán meg annyira utált a tanár, mert őszintén megmondtam neki a véleményemet, mikor véleményt kérdezett, hogy onnantól ha plusz dolgot írtam a dogámba, akkor is
3-ast vagy 4-est adott, meg ha semmit, akkor is... :D
De a bioszra pl nem tanultam napi 1 óránál többet összesen. Lehet, ha rászántam volna kb 2 órát, 5-ös is összejött volna.
Idén megintcsak az a fránya biosz 4-es lett, de leadtam (nem fog kelleni egyetemen), így remélem, év végére meg lesz a kitűnő még egyszer utoljára. Szerintem idén tanulok a legkevesebbet, bár biztos, hogy nem így kellene. De mennek a dolgok heti 2-3-4 óra tanulás mellett (akkor tanulok 3-4 órát, ha pl töriből egy egész évi anyagrészt kell átismételni mondjuk).
Az egyetemről még nem tudok nyilatkozni, remélem, ott sem lesz túl sok problémám. :)
Különtanárhoz járok angolból, hogy minél jobb legyek, de már megvan egy felső- és egy középfokú nyelvvizsgám, tehát most az emelt érettségi minél jobb teljesítése a cél. Valamint matektanárhoz is járok, mert középmatekon vagyok (4 évig emeltes voltam, csak leadtam idén), és egyetemen meg kelleni fog az emelt matek is, így arra is gyakorlunk.
Nem hallgatok közben zenét.
"ránézéssel" tanulok, nagyon jó a fotografikus memóriám. Egyből megjegyzem az oldal kinézetét, fejben lapozok, látom magam előtt a betűket az esetek 95%-ában.
19 éves lány
Bocsi, hogy 3 részben írom a válaszomat, de mindig meglátok olyan kérdésrészletet, amire nem válaszoltam.
Saját vázlatból tanulok, mástól sosem kérem el, mert nem tudok abból tanulni. Így van az, hogy megtanultam olvashatatlanul, de irtó gyorsan írni, hogy jegyzetelni tudjak plusz infókat is.
Ha tanulok, hangosan mondom fel az anyagot, nekem úgy jobban rögzül, ha csak olvasgatom, elkalandozik a figyelmem.
Ahogy így utólag visszaolvastam, látom, minden válaszadó max éjfélig tanul.
Én gyakran akkor kezdek neki, előtte lusta vagyok, meg nem is fog az agyam, este meg tudom, hogy muszáj megtanulni, addig nem fekhetek le.:D
A hosszútávú memóriám nagyon rossz, így nálam az a módszer nem igazán válik be, hogy megtanulom és ismétlés a tudás atyja. Inkább megtanulok 100 oldalt egy nap alatt, minthogy beosszam 1 hét alatt kisebb részekre.
Na remélem, nagyjából mindenre válaszoltam, már nem kezdek új kommentet. :) :D
Szia, így 4 év elteltével én is írok :))
7.-es, 13 éves lány vagyok, Romániában élek.
Az átlagom 1-4 kitűnő, a romántanárnőm szó szerint utált ezért 5.-ben az első félévben 9-re zárt le, viszont az évi 9,50 lett, így a médiám 9,97 volt. hatodik osztályban kitűnő voltam, most hetedikben is első tanuló vagyok, viszont az első félévre bioszból 9-re zárt le (jelzem a felmérőkben olyant adott, amit nem tanultunk pl. vegetáció)
A tanulási szokásom egészen hatodik végéig nagyon egyszerű volt: Csak felmérőkre, dolgozatokra tanultam.
Most hetedikben napi 3-4 (mostanában 7-8 órát tanulok), és szerdánként járok + román órára.
A tanulási szokásom pedig az, hogy a füzetből tanulok, hangosan, járkálva. Kifejezetten zavarnak a zajok.
Mivel jövőre felvételi, így a románba jobban belehúztam.
Hittan (kb 40 oldal leckém van jelenleg is), Román, és Magyar tantárgy versenyre megyek, viszont a körzetin tovább jutottam, így most nemsokára megyek a megyei szakaszra, azért tanulok ennyit jelenleg.
Matek, Fizika, Kémia a kedvenc tantárgyam, dolgozatok előtt reneteget gyakorolok, óráról órára tanulok :)
Szeretek kérdéseket írni magamnak a leckékből, ha reál tantárgyakról van szó, újból oldom a megoldott feladatokat.
Motivációim a Study with me videók (studytee stb.), és az, hogy time-lapseben felveszem magam tanulás közben, meg hajt az is, hogy nyolcadik végén évfolyam első akarok lenni 🤷🏼♀️ Sok sikert mindenkinek, ha órán figyeltek, aktívak vagytok, akkor sokkal könnyebb tanulni, és ha az agytok megszokja a tanulást, könnyebben felfogja a leckét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!