Diáktársaim, Ti egyetem után külföldre szeretnétek menni vagy itthon maradni?
Kulfold.
Meg gimnazista vagyok,azonban semmikepp nem szeretnek Magyarorszagon maradni. Az oka egyszeru. Edesanyam ertelmisegi munkat vegez,foiskolan tanult. Ennek ellenere a legkevesbe sem becsulik meg,a takaritonok(!!)jobban keresnek nala,pedig mar 30 eve dolgozik. Koszonom,en nem ilyen eletre vagyom.
Gyógyszerészetet tanulok. És mivel 5 évig az állam finanszírozza tanulmányaimat - a szerződés értelmében - 5 évet Magyarországon kell ledolgoznom a diploma utáni 20 éven belül.
Ettől függetlenül én maximum 4-5 évig Németországban szeretnék dolgozni tapasztalatszerzés céljából, utána (már jelentős kezdőtőkével a zsebemben) életet kezdenék Magyarországon, végtére is ez a hazám, és a gyógyszerészek nem igazán panaszkodhatnak a fizetés miatt Magyarországon sem (habár Németországban havi 800-900 ezer forintot lehet keresni kezdőként).
#4-es vagyok
Még annyit hozzátennék, hogyha valaki a pénz miatt választ egy szakmát, az nagyobb eséllyel megy külföldre. De ha a szakma szépsége miatt választod azt, akkor Magyarországon is tökéletesen megelégszel vele.
#4: Vissza is lehet fizetni azt a tandijat, nem kell feltetlen ledolgozni. Normalis fizeteshez kepest apropenz, foleg 20 evre elosztva.
En penz miatt nem tervezek elmenni, legfeljebb politikai dontesekkel tudnak eluldozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!