A természettudományi szakok nem büfé szakok, ugye?
Figyelt kérdés
2016. febr. 10. 10:20
11/13 anonim válasza:
Annyi előnye van, hogy az alapképzés elvégzésével bizonyos korlátozásokkal saját magad döntöd el, hogy melyik mesterképzésre mehetsz tovább. A biológia alapszakkal mehetsz, biofizikusnak, biotechnológusnak, molekuláris biológia, táplálkozástudomány, immunológia, biomérnök stb. Csak néhányat soroltam. Ennyiből előnyös, viszont annyiból nem jó, hogy ha csak alapképzést csinálsz, az nem mindenhova elegendő.
12/13 anonim válasza:
Nem büfészakok, de nekem már régóta meggyőződésem, hogy még ezekkel az úgynevezett "büfészakokkal" is könnyebb elhelyezkedni, mint természettudományi végzettséggel.
13/13 anonim válasza:
Nekem mikor ott álltam nyílt napon azt mondták, ebben az irányban vagy kutató leszel, vagy tanár. Na most tanár nem akartam lenni, kutatónak meg nem éreztem magam elég pengének. Álmom volt a biosz szak, de itt azért a földre rángattak. Amúgy nagyon szép ágazat, pl olyan mélységekbe is bele lehet menni, mint a sejtbiológia, azon belül vannak érdekes témák mint a sejtöregedés, genetika, ahol már valahol az orvostudományhoz is kapcsolódnak a dolgok. De ehhez már nagy elhivatottság és érdeklődés kell és ugye ez már a kutatás része a dolognak. Viszont egy sima BSc-vel ezek a mélységek nem elérhetőek, ide már master, esetleg PhD munka keretében reálisak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!