A természettudományi szakok nem büfé szakok, ugye?
Figyelt kérdés
2016. febr. 10. 10:20
2/13 anonim válasza:
Mivel nincsenek büfé szakok, ezért a természettudományi szakok sem azok.
3/13 anonim válasza:
Nem azok, de ha pl biológus diplomát szeretnél, akkor nem árt tudnod, hogy mik az elhelyezkedési lehetőségeid.
4/13 A kérdező kommentje:
Utolsó. A biológiával nehezebb elhelyezkedni, mint mondjuk a földrajz,kémia, földtudományi szakkal?
2016. febr. 10. 10:53
5/13 anonim válasza:
A biológia hasznos szak, de csak mesterképzéssel, és akkor, ha komolyan veszed. A fizika és a matematika valamivel előnyösebb, azokkal több a lehetőség, a földrajzot viszont kerüld el. Erre akartam jelentkezni, de semmi komoly állás nincs ilyen végzettséggel.
6/13 A kérdező kommentje:
Biológia alapszakkal el lehet helyezkedni mondjuk laboratóriumba asszisztensnek,nem, vagy valami hasonlónak? Vagy akkor minek van osztott képzés? Miért adnak alapdiplomát? Ez az alapszak gyakorlatilag olyan, mint a főiskolai diploma csak egyetemen végzik el, mint ahogy régen volt egyetemi és főiskolai végzettség külön, nem volt osztott képzés.
2016. febr. 10. 11:52
7/13 A kérdező kommentje:
Tehát például hasonló lenne a végzettségem ha mondjuk a Szegedi Egyetemen kapok diplomát 3 év után ugye a Bsc-t és egy ugyanolyan biológia diplomát az Eszterházy Károly Főiskolán. Mindkettő 3 éves, csak az egyiknél egyetemen tanulják. A mesterképzés számít akkor ezek szerint csak egyetemi végzettségnek, de javítsatok ki ha tévedek.
Én még a hagyományos rendszerben érettségiztem, ahol külön volt érettségi és felvételi is. Az egyetemen osztatlan képzés volt, csak egyetemi diplomát lehetett szerezni, a főiskolákon meg főiskolait. Még új nekem ez az új rendszer.
2016. febr. 10. 11:55
8/13 anonim válasza:
Ennek a rendszernek nagyjából nincs értelme. Az egyetem és főiskola szinte ma már megegyezik, annyi különbséggel, hogy bizonyos képzéseket (orvosi, jogász, gyógyszerész) csak egyetemek indíthatnak. Az alapképzés nem sok tudást ad sok szakon, nagyon kevés olyan van, ahol elegendő ennyi tudás, a természettudományos szakok többsége megköveteli a mesterképzést, ezzel minősül olyannak a diplomád, mint a régi egyetemi szintű volt. A biológia alapszakkal nehezen dolgozhatnál laborban, ahhoz a mesterképzés azért kell.
9/13 A kérdező kommentje:
Akkor mire jó a biológia alapszak? Ne adjanak diplomát csak 5 év után akkor. Nem értem.
2016. febr. 10. 12:14
10/13 A kérdező kommentje:
Legyen ez is osztatlan képzés.
2016. febr. 10. 12:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!