Miért olyan népszerű a kommunikáció szak, hogy alig lehet bekerülni, de valójában nagyon nehéz elhelyezkedni vele?
Mi a titka? Azt gondolják,hogy azzal majd médiában el lehet helyezkedni? Ráadásul ismeretség nélkül? Én nem láttam még olyan álláshirdetést, ahol ilyen végzettségűeket keresnek. Ezzel nem csak a médiában lehet elhelyezkedni,ugye? Szóvivő aki meg akar lenni ahhoz gondolom még kiegészítő képzés kell, egyetemen ezen a szakon nem tanítják ezt.
Ami népszerű álláshirdetésekben úgy láttam az IT, tb ügyintézés és különböző pénzügyi,számviteli végzettségek, meg sok kétkezi is.
ezen én is gondolkoztam. sok szakon sokszoros túljelentkezés van, emiatt a ponthatárok is jó magasak. pedig valójában piszok nehéz elhelyezkedni vele.
míg más talán kevésbé népszerű szakkal jobban el lehet helyezkedni..
persze mindenki arra menjen, ami érdekli. de én is mondtam le több mindenről, mert attól,hogy érdekel, még nem vállalnám be, hogyha utána kb el se tudnék helyezkedni vele:/
Sokan vannak akiknek nincsen konkrét érdeklődési körük, de nem szeretnének egyből munkába állni érettségi után.Erre jó alibi az egyetem.
Szóval nem konkrétan a kommunikáció szakkal van baj.Hanem az odajelentkezők hozzállásával. Aztán lehet verni a mellünket meg szidni a kormányt,hogy diplomával sem lehet elhelyezkedni.
Pedig el lehet helyezkedni a kommunikációval is. De tényleg kell hozzá akkor elhivatottság és esetleg valami felmutatható szakmai tapasztalat .
Amúgy ugyanezt a jelenséget látom a politológiánál, mint amit az utolsó írt. Politológus ismerőseim nagy része úgy ment oda, hogy egyátalán nem érdekli az aktuális helyzet, megkockáztatom volt olyan aki azt se tudta milyen párt van most hatalmon. Na ilyen hozzállással nem hiszem,hogy tejelni fog egyetem után..
De pl aki úgy szeretne újságíró lenni, hogy egyetem alatt is legalább vezet valamilyen népszerű blogot, esetleg vendégszerzőként ír valamelyik nagyobb portálra..annak már picivel nagyobb esélye van, mint annak, akit totál hidegen hagy az egész.
Én TTK-s vagyok. Itt is rengeteg olyan van, akiket egyátalán nem érdekelnek a természettudományok. Elég szar lehet így végig vinni egy ilyen szakot..Csak foglalják a helyet olyantól, akit tényleg érdekel.
Én közgázon ugyanezt tapasztaltam.
Könnyebb volt(az emberek nagyobb arányát érdekelte/volt tájékozott benne) gimnáziumban beszélgetni az emberekkel ilyen témákból, mint ott.
- Azért mert ha bekerültél, akkor könnyű elvégezni. Sok olyan ember van ám, akinek a szülei olyan piszok gazdagok, hogy egész életükben ki lesz nyalva a sejhajuk, de azért anyuka meg apuka mégiscsak elvár egy diplomát a gyerektől, ha már kivágtak százezreket magántanárra.
- Azért, mert ha belegondolunk tényleg jó szakmákban lehetne vele elhelyezkedni, ha bejönne az élet. Szerintem már sokan álmodoztak arról, hogy újságírók, riporterek, műsorvezetők, stb-k lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!