Mennyi esélyem van gyenge matekkal a járműmérnökin?
Én a győri járműmérnökire járok. Gimiben 4-es voltam matekból, de nem voltam faktos és különösebben sok energiát sem fektetem a dologba, amit már bánok kicsit.
Matekban a legnagyobbak szerintem a különbségek a hallgatók között. 3 félévnyi matekunk van (persze csak ha mindegyiket elsőre teljesíted, különben több). Van, aki megcsinálja mind a hármat elsőre, és nem érti másnak ez miért jelent akkora nehézséget. És van, aki több, mint ötödszörre veszi fel a matek 1-et, mire sikerül átmennie.
Szerintem teljesíthető mind a három. A kulcs a sok gyakorlás, anélkül nem fog menni. Hogy hányas voltál középsuliban, abból túl messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, de a 3-as és 4-es azért nem olyan rossz, hogy ne tudd megcsinálni. Csak gyakorolj rá sokat, akár már nyáron kezdj el készülgetni, hogy ne egyszerre legyen majd túl sok. Ehhez pl jól jöhetnek az alábbi gyakorlók: [link] (ezen az oldalon menj le a Nappali oktatás/Analízis és differenciálegyenletek, NGB_MA003_1 részhez és ott vannak a kidolgozott feladatok).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!