Ha 30éves leszek mire elvégzem az egyetemet, akkor frissdiplomásnak számítok, és hátrányban vagyok egy 24évessel szemben?
Attól függ, hogy miért 30 évesen végzed el.
Mást tanultál?
Csúszol 6 évet?
Dolgoztál? Esetleg a szakmában?
Releváns, de nem egyetemi szintű képzésben voltál?
#3-hoz
Az, hogy friss diplomás leszel, az alap csak a kérdés második részére válaszoltam.
Egyértelműen nem válaszolható meg a kérdésed, mivel soktényezős a dolog. Eleve milyendiplma? Milyen munkatapasztalatot szerzel addig? Releváns-e a munkatapasztalatod a végzettséged szempontjából?
pl. ha orvosi, állatorvosi vagy gyógyszerész végzettséggel nem leszel hátrányban, akkor sem ha nincs semmilyen munkatapasztalatod előtte.
Ha műszaki, mérnöki, vagy gazdasági területről szerzel diplomát akkor sokat számít milyen tapasztalatot szereztél és hol.
Ha osztatlan tanárképzésben végzel természettudományos területen akkor sincs hátrányod.
Ha jogász végzettség a cél, akkor van hátrányod, akkor is ha van munkatapasztalatod.
Szóval sokminden számít..
Kifejtem bővebben. Semmi összeegyeztethető munkatapasztalatom nincs azzal, amit tanulni fogok.
Úgy kezdem mint más érettségizett 18éves fiatal, csak 6 évvel később kezdtem el, anyagi, családi, egyéb okok miatt a továbbtanulást -egyetemet-. 30évesen lesz egy MSc Gazdasági-matematikai elemző végzettségem, és munkát keresek, mint más pályakezdő. A korom miatt diszkriminálhatnak, és inkább felvesznek egy azonos tudású, de fiatalabb pályakezdőt?
Nyugodj meg,jó az irány amit válsztottál magadnak.
Ha egyetem mellett gyakornokoskodsz akkor behozod a hátrányod. Egyébként az a 6 év am akkora hátrány, mint most neked tűnik.
Első év után szerintem, ha be tudod iktatni a napjaidba mindenképpen ajánlatos valami részmunkaidőt vállalni, ami kapcsolódik a tanulmányaidhoz. Nyáron szerintem megint tudsz melózni. Nem leszel nullán, tehát simán összejön addigra 2-3 év.
Ha kézzel fogható dolgot hallgatsz és tudsz azonosulni vele akkor jó úton jársz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!