Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ki számít frissdiplomásnak?

Ki számít frissdiplomásnak?

Figyelt kérdés

Én 2009 nyarán diplomáztam, azóta részt vettem egy tanfolyamon külföldön, és dolgoztam önkéntesként egy másik kontinensen fél évig. Az utóbbi időben eladóként dolgoztam pár hónapot Berlinben, de a munkahelyem megszűnt. Munkanélküli vagyok, és szeretnék egy ösztöndíjat megpályázni, de diákoknak, vagy friss diplomásoknak szól. Szerintetek?

24/l

2012. jan. 9. 18:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Hát szerintem 3 év után már nem vagy friss diplomás.
2012. jan. 9. 20:43
 2/4 A kérdező kommentje:

A szó szoros értelmében biztosan nem, hiszen évek óta diplomás vagyok, viszont releváns területen nincs munkatapasztalatom, Magyarországon meg semmilyen munkatapasztalatom nincs (gyakorlatot leszámítva), vagyis teljesen pályakezdő vagyok. Á, nemtom,

Megpályázom, legrosszabb esetben elutasítanak.

2012. jan. 10. 10:36
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát veszíteni biztos nem veszítesz vele.

Amúgy meg ha a munkatapasztalatod nézik, akkor lehet hogy az vagy. De ennyi erővel bárki letagadhatná, hogy már dolgozott az adott területen. Vagy ez nem így működik?

2012. jan. 10. 13:23
 4/4 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom.

Elméletileg nem előny az, ha valaki frissdiplomás, inkább csak egy állapot. Sőt, talán hátrány, hisz nincs tapasztalatod, épp ezért van egy-két program, ami pont ezt a csoportot segíti. De szerintem még így is rosszabb nekik, mint azoknak, akiknek már van releváns tapasztalatuk. Legalábbis, én 2009-ben sehova se kellettem nulla tapasztalattal, ezért is mentem külföldre.

2012. jan. 10. 17:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!