Ki számít hátrányos helyzetűnek? (felvételi többletpont)
Nem tudom jó e a kategória. Tudom hogy páran el fognak érte ítélni, de már ott tartok, hogy nem érdekel, egy emelszintű éretségim és két nyelvvizsgám van, osztálytársamnak meg csupán egy emeltszintüje meg egy nyelvvizsgája, mégis több pontja lesz mint nekem...
Megtudnánk oldani hogy egyik szülőm papíron elköltözzön innen. Az hogy külön élnek a szülök már elég lenne a hátrányos helyzethez?
A külön élő szülők nem jelentenek semmit!
A felvi.hu-n vagy a felvételi tájékoztatóban el tudod olvasni, mi jogosít fel többletpontokra.
Azt figyeld meg, hogy 480-as rendszerben így vannak a dolgok: 80 pluszpont, 400 pont pedig tanulmányi ügyekből jön.
Tehát lehet, hogy A és B ember maximalizálta a pluszpontjainak számát, de a tanulmányi pontjaik eltérőek.
Ha az osztálytársadnak több pontja van, nem lehet, hogy jobbak az évvégi eredményei és/vagy az érettségi eredményei?! Azért erre figyelj oda.
(Meg az sem mindegy, hogy az emelt szintű érettségi pluszpontját a választott szakon beszámítják-e.)
Hátrányos helyzetű jelentkező: aki felvétel esetén a beiratkozás időpontjában huszonötödik életévét nem töltötte be, és középfokú tanulmányai során
akit családi körülményei, szociális helyzete miatt a jegyző védelembe vett,
aki után rendszeres gyermekvédelmi támogatást folyósítottak,
aki rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult vagy
aki állami gondozott volt.
ha ellennének válva, akkor kaphatnál többletpontot, az h külön élnek az nem számít.
De azok is annak számítanak akik családipótlékot kapnak, meg akik gyremekvédelmi támogatást én ugy tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!