Teljesen elvesztem. Mit tehetnék?
Félbe hagytam most az egyetemet( gyógyszerészeti),mert fogalmamsincs mit akarok mihez van tehetségem,milyenek a képességeim. Már eleve egy év kihagyással indultam.Úgy érzem soha többé nem akarok tanulni belefáradtam élni sincs kedvem. Amikre gondoltam:
-orvosi: régi álmom volt,de oda nem jutottam be viszont lehet nem éri meg 6+x évet tanulni azért,hogy éhen haljak,külföld annyira nem vonzz
- maradok itt a gyógyszerészetin:igazából tetszett csak elment most a kedvem tőle
-választok valami gazdasági szakot,ami könnyebb vagy gyógytornász,esetleg egy OKJ de mi van ha meggondolom magam és utána mégis akarok gyógyszerész vagy orvos lenni? mire végeznék mehetek nyugdíjba..
-a problémám,hogy én egy jól kereső állást akarok,amit tudok szívvel lélekkel végezni,imádok emberekkel foglalkozni egyábként..,viszont kellene suli mellett dolgoznom,szeretném hogy másba is tudjak energiát fektetni. Persze azt is tudom,hogy ezek a diákmunkák nem érik meg hosszútávon és inkább a sulival kellene foglalkozni,de muszáj nekem valami ami kizökkent a hétköznapokból és nem állunk túl jól anyagilag sem. Már 21 éves leszek ...
Na ezért hülyeség kihagyni egy évet az egyetem után, nagyon kevés ember tud visszaállni a tanulásra, és csak a kifogások jönnek, hogy mi miért nem jó.
Szerintem is relax, és menj el egy pszichológushoz, hogy kicsit segítsen motiválódni.
Sajnálom, hogy abbahagytad a gyógyszerészetit. Budapesten egész jól keresnek ők (250 nettó).
Ha csak egy évet jártál akkor szerintem pihenj (már ha anyagilag megengedheted)! Ha több évet akkor meg fejezd be. Legfeljebb lesz egy gyógyszerész diplomád amivel lehetsz például egy gyógyszergyárban akárki is.
Fejezd be amit elkezdtél. Azt írtad tetszik a gyógyszerészet, csak most elment tőle hirtelen a kedved, nekem meg az a tapasztalatom, hogy ami hirtelen jön, az általában hamar el is múlik. Keresett szakmád van.
Amúgy meg a diákmeló suli mellett igencsak megéri, próbálj meg szakmádon belül elhelyezkedni valahol gyakornokként. Tényleg kicsit más környezetbe is kerülsz, tapasztalatot szerzel, pénzt is keresel, az önéletrajzodba is írhatsz valamit és totál pályakezdő sem leszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!