Érdemes csak diploma miatt elvégezni valamilyen szakot?
Nem hiszem, hogy ez segítség lenne a munkaerőpiacon. Hiszen ha teljesen más terület, akkor ez nem releváns az adott munka szempontjából.
Azt már tudod, hogy mit akarsz csinálni? Miért nem valami ahhoz kapcsolódót tanulsz.
Ha már dolgozol és besorolás alapján kapod a fizetésed, akkor lehet értelme csak úgy egy akármilyen szakot elvégezni, csak hogy magasabb besorolásba kerülj a diploma miatt.
Ha teljesen más irányban akarsz elhelyezkedni, akkor szerintem a diplomád abszolút nem lesz releváns. Még szerintem hátrányba is kerülsz, hogy miért nem azon a területen szereztél diplomát, ahol pályázod az állást?
Szóval szerintem ha diplomát szeretnél, akkor ténylegesen abba az irányba tanulj tovább.
Iroda, adminisztrációs munkához ami kell: gépírás, nyelvtudás (ha olyan a cég), számítógép használata, esetleg jogosítvány. Ehhez felesleges pl. valamilyen földrajz szakos diploma :)
De ha érdekel a mezőgazdaság, akkor végezd el azt és hátha sikerül olyan munkát találnod. Ha nem, akkor még mindig nézhetsz adminisztrációs munkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!