Pszichológus diploma után milyen szakirányú képzéseket kell elvégezni és ezek mennyibe kerülnek?
Valószínű pszichológus leszek, ezen belül is valószínűleg gyermekpszichológus vagy pszichoterapeuta. Ha sikerül leraknom a diplomát (remélhetőleg KRE-n), akkor milyen képzéseket kell még elvégeznem, hogy a szakmámban dolgozhassak? Illetve mennyibe kerülnek az "önismereti órák", amelyek szintén kötelezőek?
Úgy tudom elég drágák, szóval ha lediplomázok valamennyi ideig dolgozni akarok, hogy erre megteremtsem a pénzt, mert a szüleim fognak támogatni, de nem valami dúsgazdag család vagyunk..
Ha valaki érdemben tud segíteni azt megköszönöm:)
Én még csak BA-n vagyok, de az biztos, hogy ahhoz, hogy pszichoterapeuta legyél, két szakvizsga kell az MA-s diploma után még. Az "önismereti órák" pedig konkrétan azt jelentik, hogy terápiára kell járnod egy pszichológushoz - úgyhogy az az árkategória, ennek simán utána tudsz nézni :)
A szakirányú továbbképzésekkel kapcsolatban bármelyik pszichó szak honlapján tudsz szerintem infokat találni (az ELTE honlapját néztem most meg, ott fel van sorolva az összes ELTE-n lévő képzés, valamint hivatkozik BME-s és SOTE-s pszichológiával kapcsolatos szakirányú továbbképzésre is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!