Műszaki/orvosi egyetemre járók! (és csak ők) Hogy néz ki a napotok? Mennyit tanultok? Mennyi szabadidőtök van?
Csak érdeklődni szeretnék a napirendetekről meg a tanulásról stb.
Én műszaki egyetemre (BME) szeretnék majd felvételizni,szóval főleg a mérnöki kar hallgatójaitól szeretnék választ kapni,de az orvosok is írhatnának.
Előre is köszi :)
Orvosira járok, de remélem kapsz majd választ műszaki karról is :)
Hát őszintén szólva nem tudom mit mesélhetnék, mert szinte minden félévem más volt. Ez most a 6., pénteket leszámítva mindennap benn leszek fél5-ig (8-tól), pénteken csak fél4-ig, de akkor később is kezdünk szerencsére.
Gyakorlatunk mindennap van, vmihez egybefüggően tartozik 6 óra, ezekről nem lehet hiányozni (meg nem is érdemes). Vmelyik elődadásról tudunk lógni, vmelyikről nem, ez függ attól is, hogy amúgy azon az órán összesen hányan lennénk (vmelyiken 150-en, vmelyiken 40-en), meg hogy van e katalógus. Mostanában szeretnek tartani, elsőben még nem volt jellemző.
Hazaérek, pihizek egy órát. Vannak tárgyak, amiből az órán készített jegyzetek a legjobbak, ezeket otthon mindig átírom, mert sajnos a gyorsan készített irkafirkát nem tudom később már elolvasni :D ezzel elmegy kb egy-másfél óra.
Vmennyit mindennap tanulok, főleg most, hogy majd' minden tárgyból van évközi zh, így szinte minden hétre jut egy a szorgalmi időszak 3. hetétől.
Péntek este nem tanulok, de hétvégén igen. Szorgalmi időszak elején csak nagyon minimálisat, de kb a 7. héttől (14 hét van) megvan a 8-8 óra.
Hétköznap van időm edzeni, legalább heti 2x el tudok járni, vagy kondi terembe vagy bodyart órákra.
Nagyon alvós vagyok, úgyhogy sosem éjszakázom, vizsgaidőszakban sem. Bármi van, 10kor leteszem a tanulni valót, de nem is nagyon van szükség arra, hogy ennél tovább görnyedjek felette.
Mérnökinfos vagyok. Most lett 1hete vége a vizsgaidőszaknak.(számomra)
Nekem a napjaim nagyon változóan néztek ki. Messze nem tanultam mindennap sőt.. Ez azt eredményezte, hogy zh-k előtt illetve vizsgák előtt kb semmi másból nem állt a nap, mint tanulásból, gyakorlásból. Minden tárgyam meglett egy szerény 2.9-es átlaggal. Szerintem kicsit túl van hypolva a BME. Ha el akarod végezni időben és tanulsz a zh-kra vizsgákra akkor menni fog. A matek számomra annyira nem volt durva, viszont a proggal jó pár napot szenvedtem. Haverom aki lelkiismeretesen tanult 4.7-es átlaggal fejezte be a félévet.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat,sokat segítettetek.
További sok sikert!
Szia! Én nem tudom, hogy az első válaszoló hova jár de én nem szeretnék oda :D Én sotén vagyok negyedéves.Első két év az hajtós de 3. év után már laza. Negyed évben kb naponta kettő gyakorlatom van (kb szerdáig). Általában csüt. még marad 1 és a péntek szabad. Tanulni szorgalmiban nagyon ritkán szoktam, max egy demó előtt 3 nap de már az a max. Szabadidőm van bőven. Lehet tdk-zni ,klinikai munkázni meg diák munkázni. Én mindegyiket csinálom plusz triathlonra is készülök ami heti minimum 5 edzés. Hetente elmegyek inni a haverokkal, moziba vagy vmi érdekeset csinálok. Van barátnőm is. Nem hiszek abban , hogy ki kellene égni az orvosin ilyen szinten... legalább a szorgalmiban nem.
Vizsgaidőszak az más... Reggel 630 kor kelek, 7-től tanulok este tízig rövid szünetekkel. De ez max 1 hónap így aztán lehet regenerálodni.
Én is mérnök hallgató vagyok, és egyetértek a 3. válaszolóval...
Ha normálisan osztod be az idődet, akkor viszonylag "lazán" is lehet teljesíteni, főleg 2-esre :D vagy a másik opció, vizsga, zh előtti pár nap durva tanulással is megoldható mindez :D
Legalább is én ezeket tapasztaltam az 5 félév alatt, az ideit mindezek alapján 4,3 átlaggal sikerült teljesíteni.
Én ugyan még csak elsőéves fogorvostanhallgató vagyok, de úgy éreztem, talán hozzám is szól a kérdés :)
Az első félévben kb. minden nap fél 2-ig voltak óráim, kivéve keddet, amikor estig bent voltam. Hétköznap felkelek 6-kor, tanulgatok egy fél órát, miközben megreggelizem, aztán irány a suli. Délután hazaérek, kb. 1 óra pihi, aztán újra nekiállok tanulni. 3-tól kb. 7-8-ig tanultam minden nap. Aztán hétvégén elég volt reggel 8-tól kb. délig és enyém volt a nap többi része :) (persze a 14. hét környékén már a hétvégékből is nagyobb részt kellett feláldoznom.
Első héten végeztem már a vizsgaidőszakkal és mindenem 5-ös lett. Szóval ez(legalábbis az első félévben) egy elég stréber tempó, lazább beosztással is biztos jól teljesíthető :)
Köszi szépen a válaszokat! Ezek alapján úgy szűrtem le,hogy ha rendszeresen készülök,akkor azért nem kell meghalni az egyetemen.
Azért még jöhetnek válaszok nyugodtan.
És igen,ez a kérdés gyakorlatilag mindenkinek szól aki egyetemen tanul,orvosoknak is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!