Állatorvosi, orvosi egyetem mellett mennyi szabadidőtök van?
Hát erről tudnék rengeteget mesélni. Jelenleg Semmelweis ÁOK-on vagyok másodéves. Képzeld el, hogy úgy érzed nem aludtál rendesen 2 hónapja, jövő héten két számonkérésed van, de nem tudsz még rájuk tanulni, mert még ezen a héten (mint az összesen) még lesz egy élettan számonkérés is, amiknek a teljesítése feltétele az aláírásnak. Egyszerűen nem elég a nap 24 órája, hogy mindent megtanulj. Gondolom ismered azt a meme-et, hogy Tanulás - Alvás - Szociális élet -> válassz kettőt. Na, a Sote másodévben így néz ki: Anatómia - Elettan - Biokémia -> válassz kettőt.
Nem akarlak elijeszteni, de azt hiszem az elmond valamit, hogy várom már a vizsgaidőszakot. Miért? Mert akkor legalább lesz időm megtanulni a dolgokat, nem úg mint a szorgalmi időszakban.
Én állatorvosis 4-ed éves hallgató vagyok, és annyit tudok mondani, hogy arra van időd, amire szánni akarsz. Ha Neked a jegyek a legfontosabbak (4,5) akkor nyilván szorgalmi időszakban is leülsz a könyv fölé, bár szerintem nem kell beleszakadni. Ha nem teszed (a heti beszámolókra természetesen kell tanulni) a vizsgaidőszakban kicsit magad alatt vágod a fát, de így is meg lehet oldani. Én suli mellett versenyszerűen sportolok, van párom, és a barátaimra is van időm, családomra is, járok állatorvos mellé rendelőbe, mégsem csúsztam soha semmiből, UV-m is csak 2 van. (mind a kettő azért, mert 1 napnyi tanulás után mentem el 'próba-szerencse' alapon, mert előtte levő nap másból vizsgáztam)
Nem vagyok zseni, kifejezetten átlagosak a képességeim, gimi elején voltam kitűnő, amikor mindenki, itt sem vagyok kitűnő, de járok rendelőbe dolgozni, ami szerintem (így 4-ed évre rájöttem) sokkal többet számít, mint a s*ggelés. A harmadév szívás, úgy tudom az ötödév is az lesz, sokan gondolkodnak azon, hogy itthagyják, de nem fogják, ilyenkor, amikor ennyire közel a cél, már nem teszik.
Tudom ajánlani, ha meg vagy békélve azzal, hogy magolós, sokszor kegyetlen és lelketlen egy-egy vizsga, de rugalmasnak kell lenni, nem szabad elveszteni a hitet, és szerintem baromi fontos, hogy legyen mellette hobbid, nem muszáj versenyszerű, csak legyen valami, ami kicsit más részét mozgatja meg az agyadnak.
Meg lehet csinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!