Első figyelmeztetés alkalmával is kirúghatnak? (igazolatlanok)
Jött egy levél (TÁRGY:igazolatlan mulasztások miatti 1.figyelmeztetés), és az áll benne, hogy igazoljam a hiányzásaimat, különben eltanácsolnak.
Jelenleg 45 óra igazolatlanom van.
Ha tényleg kirúghatnak első figyelmeztetéssel, akkor pontosan hány órát kell igazolnom, hogy elkerüljem ezt?
Tanár vagyok (talán épp ott, ahol Te tanulsz?), és látom, hogy a cigányok szoktak így beszélni.
Az ellenségesség oka, hogy törvénytelen dologra készülsz.
Akkor tanácsol el az iskola amikor akar. Bár szerintem ennyivel sajnos nem fognak. Viszont a családi pótlék ha jól tudom 20 igazolatlan után ugrik.
Szülői igazolás összesen 2 van tudtommal, bár ez lehet iskolánként változik. Az orvos ismerősöd pedig ha nem háziorvosod, akkor nem adhat igazolást.
Megértem, hogy sokaknak nem jön be a kérdező stílusa. Nekem sem... Nem szeretem az olyan degenerált hülyéket, akik lógnak, de egy sima levelet nem tudnak értelmezni..
Ott van benne, hogy igazold vagy eltanácsolnak.
ELmész az orvoshoz, megmondod neki a napokat, és már meg is írja az igazolást.
Egyik iskola, se más nem veszi komolyan, hogy az igazolás mögött tényleg betegség oka áll-e.
Ha van orvos ismerősöd, akkor az óraszám se lényeg.
Az igazolást megmutatva meg már azonnal mentesülsz a megrovás alól.
Az orvos meg mentesül a hivatása gyakorlásától...
Kérdező, vigyázz, nehogy úgy járj, mint a fiam iskolájában egy srác: vitt egy igazolást, rendes orvosit, csak amikor figyelmesen megnézte az ofő, akkor hasalt el a srác - ugyanis nőgyógyászati pecsét volt rajta...
Egyébként meg a szülő egész évben csak 3 napot igazolhat - tudtommal ez minden iskolában így van.
A kérdésedre válaszolva: nem.
Az én sulimban a szülő csak három napot igazolhat egy tanévben. Az igazolást a hiányzás utáni első "iskolába menős" napon kell bevinni (na jó lehet, hogy elfogadják másnap is). Azután hiába viszed nem fogadják el.
Ha valakinek az igazolása utólag kerül elő, akkor az iskola azzal kezdi, hogy késő. Az igazgatóm ilyenkor felhívja az orvost is.
Sokallom a 45 óra igazolatlant. Nem tudom, hogy miért szedted össze. Így nekem az jön le, hogy nem akarsz/tudsz iskolába járni. 16 év körül lehetsz. Ha nem akarsz tanulni akkor menj el inkább dolgozni!
A törvényeket nem én hozom, de aki lóg arról csak negatív véleményem lesz. Aki lóg attól pedig a törvényeket betartva remélem megvonják a családi pótlékot! Tudom, hogy most szemétnek tartasz, de a családi pótlék folyósításának egyik feltétele, hogy a gyerek járjon suliba.
Sok sikert kívánok az életben!
"ELmész az orvoshoz, megmondod neki a napokat, és már meg is írja az igazolást.
Egyik iskola, se más nem veszi komolyan, hogy az igazolás mögött tényleg betegség oka áll-e. "
Nálunk volt ilyenből okirat hamisítási ügy...
30 igazolatlan után ha már nem vagy tanköteles (ami a 16. születésnapod tanévének végéig tart), a jogviszonyod automatikusan megszűnik. Nem az iskola döntési joga. Az osztályfőnök döntési joga viszont, hogy elfogadja-e az igazolást. Magyarán: ha ki akar rúgni, nem fogadja el, ha nem akar, akkor meg elfogadja. Nem tudom, hogy egyhuzamba jött-e össze neked ez a 45, de ha nem, akkor hamarabb kellett volna szólniuk: a szülőt már az első után, a jegyzőt a 10. után. A kirúgás nem függ a figyelmeztetések sorszámától, az óraszámtól függ.
Ha tanköteles vagy, nem rúghatnak ki, de értesítik a gyámügyi hivatalt, és előveszik a szüleidet, 50 után pedig ugrik a családi pótlék.
köszönöm annak akik normális válaszokat írtak.
Vállalni fogom a felelősséget kilépek az iskolából és átmegyek egy esti gimnáziumba, sajnálom ha valakit megbántottam.
Az informatív válaszokért kösz még 1x :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!