Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, hogy jobban,...

Mit tegyek, hogy jobban, gyorsabban, menjen a tanulás?

Figyelt kérdés

Egész nap fölötte ülök és olvasom, de semmi nem marad meg, nagyon lassan is haladok.

Már végső elkeseredésemben írok ide is.( Mielőtt még mondaná valaki, hogy nem ide kellene írogatni meg netezni, 9 órától eddig a tanulással foglalkoztam)

Van valami ötletetek, hogy mivel tudnám felturbózni a tanulást? Ti mit szoktatok csinálni, ha minden motivációtok elmegy és leblokkol az agyatok?

A válaszokat előre is köszönöm! :)

2016. jan. 21. 21:21
 1/5 anonim ***** válasza:
Milyen tantárgy?
2016. jan. 21. 21:27
 2/5 A kérdező kommentje:
egészségügyi jog
2016. jan. 21. 21:28
 3/5 anonim ***** válasza:

Jaj, reméltem, hogy matekról van szó.

Ez akkor inkább magolós.

Két eshetőség van.

Vagy tudsz magolni, vagy pedig meg kell értened, és akkor benned marad.

Fontos, hogy érdekeljen, legalábbis valamennyire.

Egész nap megállás nélkül ne tanulj, mert nem lesz eredménye.

Bontsd részekre, és közben a "szünetekben" valami mással foglalkozz ami kikapcsol.

Lehet egy séta, egy házi munka vagy bármi.

Ami még sokat segíthet, ha jutalmazod magad.

Pl. megtanulod az első 100 oldalt, és akkor kapsz magadtól egy csokit, vagy bármit kitalálhatsz.

Lehet nagyobb kategória is, ha megengedheted magadnak.

Mondjuk megtanulod a felét, és akkor megveszed magadnak a cipőt, vagy nadrágot, vagy akármit amit kinéztél magadnak.

Az is segítség, ha úgy tanulod, mintha valakinek mesélnéd, mert akkor ahhoz hogy el tudd a másiknak mondani, ahhoz neked is értened kell.

2016. jan. 21. 21:44
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm ez nagyon jó ötlet! :)
2016. jan. 21. 21:46
 5/5 anonim ***** válasza:

"Egész nap fölötte ülök és olvasom".

Nahát itt a baj. Az nem tanulás, ha görnyedsz a könyv felett, hanem olvasás. Nem hibáztatlak, nálam is így nézett ki sokáig a tanulás, csak aztán olyan szakra kerültem, ahol meg kellett tanulnom rendesen tanulni...

Nekem ez vált be: minden anyagot le lehet bontani kisebb részekre. Ha tételek, fejezetek vannak, akkor nincs is gondod a felosztással, de ha ömlesztett, akkor magadnak kell kitalálnod, hogy egyszerre mekkora mennyiséggel szeretnél foglalkozni. Értelemszerűen érdemes az anyagot ott elvágni, ahol amúgy is befejeződik egy téma.

És akkor a lényeg: egyszer elolvasod magadban. Figyelmesen, alaposan. Ki is húzhatod, ha tetszik (én négy színt szoktam váltogatni - szeretem a színeset). Eztán hangosan, a könyvből/jegyzetből puskázva, visszamondod az anyagot. Itt mondjuk sokat segít, ha előtte kihúztad, mert elegendő csak a színes részt követned.

Ezt követően megint elolvasod, megbizonyosodva arról, hogy tényleg mindent megértettél e, vagy nem maradt e ki valami fontos, amit pár perccel korábban nem vettél észre. És újra felmondod hangosan, kevesebbet puskázva, mint az imént. Itt igyekezzél már csak a kulcsszavakba belekukkantani, nem felolvasni mindent a jegyzetből.

Ha így megtanultál adott mennyiséget (pl 5-10 tételt), akkor ismételj. Ne feküdjél le úgy, hogy akár csak egy anyagrésszel is csak egyszer foglalkoztál.

Ezenkívül mindig tarts ismétlős napot, kell idő, mire leülepszik.

2016. jan. 21. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!