Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Az alábbiért lehet továbbtanul...

Az alábbiért lehet továbbtanuláskor plusz pontot kapni?

Figyelt kérdés
Saját magamat tartom el, önállóan. Szüleimtől külön élek. Ezért valamilyen plusz pontot lehet kapni? Ha igen, akkor hogyan lehet ezt elintézni? Ha pedig nem, akkor milyen egyéb/ehhez hasonló esetre jár a plusz pont?

2016. jan. 17. 11:06
 1/10 anonim ***** válasza:

felvi.hu honlapon tudod megnézni, hogy néz ki a pontszámítás, de röviden összefoglalva ezért nem jár plusz pont. Hátrányos helyzet (aminek ehhez semmi köze), nyelvvizsga, emelt érettségi, komoly tanulmányi vagy sportversenyen elért helyezések - ezekért jár.

Az, hogy önfenntartó vagy, kizárólag a szociális ösztöndíjak szempontjából fog számítani, de ott nagyon :)

2016. jan. 17. 11:10
 2/10 anonim válasza:
48%
Ha elmúltál már 18. nem hiszem. De ha viszont félárva/árva vagy akkor van rá esélyed. De ne ezekre alapozz, hanem igyekezz azt a fránya érettségit jól megcsinálni. Hidd el megéri. Esetleg vállalj be egy emelt szintet. Én a törit javasolnám, ha rendesen készülsz rá, akkor nagyon könnyű lesz. Irodalom, matek felejtsd el... Ha csak nem vagy nagyon jártas ezekben a témákban. És még egy jó pontszerzési lehetőség a nyelvvizsga. Azt mindenképp tegyed le. Remélem tudtam segíteni. Sok sikert!
2016. jan. 17. 11:12
 3/10 anonim ***** válasza:
2: Sok értelme van úgy tárgyat javasolni az emelt érettségihez, ha azt sem tudod, milyen szakra akar menni a kérdező! Ha oda nem fogadják el a törit, akkor hiába emeltezik belőle...
2016. jan. 17. 11:18
 4/10 A kérdező kommentje:
Tavaly jelentkeztem, van nyelvvizsgám és emelt érettségim is, a sima érettségik is jól sikerültek. Az áhított szakra mégsem sikerült bejutnom, ezért kérdeztem, hogy már végső esetben legalább ezért kapjak plusz pontot :(
2016. jan. 17. 11:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Melyik szakról van szó, és mennyivel maradtál le a ponthatárról? Hogy néztek ki az érettségik, nyelvvizsga stb? Ha leírod részletesen, könnyebben tudunk tanácsot adni, hogyan szerezhetnél még pontokat!
2016. jan. 17. 11:26
 6/10 A kérdező kommentje:
Elte, Bárczi Gusztáv gyógypedagógia. Dupláztam a tárgyakat, az angolt és a magyart, talán 85-87 százalék volt a kettő, angol b2 komplex nyelvvizsgám van, amit emelt angol érettségivel értem el. Későn kapcsoltam, hogy ez a kettő így ki fogja egymást ütni, így nem mentem el magyar emeltre. A jegyek, amiket vittem magammal mindegyik ötös :( Így is csak 370 pontom lett, levelezőre szerettem volna jelentkezni, mert csak azt tudnám munka mellett bevállalni. 400 feletti a ponthatár, pedig azelőtti évben csak 350 volt, szinte biztosra vettem a sikert. Érettségizni már nem tudnék emelt szinten semmiből, mert nem férne bele az időmbe.
2016. jan. 17. 11:33
 7/10 anonim ***** válasza:
Felsőfokú nyelvvizsga angolból esetleg?
2016. jan. 17. 11:35
 8/10 A kérdező kommentje:
Lassan egy éve nem használom az angolt, újra belerázódni nagyon nehéz lenne, főleg emelt szinten. Végigjártam már ezeket a lehetőségeket, így jutottam arra, hogy valami "szociális" plusz ponton kellene gondolkodni.
2016. jan. 17. 11:39
 9/10 anonim ***** válasza:

Azok sajnos pont olyanok, amiket nem tudsz magadtól összeszedni, vagy jár vagy nem jár.

Itt el tudod olvasni, mi kell a hátrányos helyzethez, és láthatod, hogy ezt sajnos nem lehet csak úgy "elérni":

[link]

2016. jan. 17. 11:50
 10/10 A kérdező kommentje:
Ezek közül "sajnos" egy sem igaz ránk :( De azért köszi a segítséget. Maradt a remény, hogy egyszer lejjebb mennek a pontok.
2016. jan. 17. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!