Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Pedagógus diploma nélküli...

Pedagógus diploma nélküli tanár taníthat? Megbuktathat?

Figyelt kérdés
Ebben az évben jött egy elektronika tanár a BME-ről, nincsen tanári diplomája, nem is gyakornok, csak mivel tanárhiány van ezért őt vették fel. Na most ez a tanár lehet hogy meg fog buktatni elektronikából többeket, mert egyszerűen nem tudja megtanítani az anyagot. Ez főleg azért szomorú, mert az érettségi tantárgyakból 4-es 5-ös vagyok, és ezzel kb az életemet is elrontaná. Lehet ezzel valamit kezdeni, akár jogi úton?
2010. márc. 26. 15:52
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én is tanár vagyok, de tudtommal csak diplomával taníthatunk.. Asszem még az belefér, ha csak nyelvvizsga hiány miatt nincs diplomája.. emlékeim szerint úgy taníthat... de itt szerintem nem erről van szó.

Egyébként sok tanár nem tud tanítani, tudod az a tapasztalatom, hogy ha valaki nem "születik" tanárnak, az sosem lesz tanár. Ezt nem lehet tanulni igazából.

Jogi út, nemtom.. feljelenteni lehet talán az ilyet.. de én nem biztos, hogy ezt tenném.. igazgató? Bár az is tapasztalat, hogy ahhol normális az igazgató, ott normális csak az iskola.. Remélem valaki tud a többihez valamit- mármint a jogi úthoz.

Diploma nélkül hivatalosan nem taníthat, ez tuti!

2010. márc. 26. 16:25
 2/7 czibles ***** válasza:
100%

nálunk is vannak tanárok akiknek (tudtommal) nem pedagógusi diplomájuk van, hanem BME villamosmérnöki.

ugyan olyan tanári jogköreik vannak.

elektro pont egy olyan tantárgy amit egyedül is meg tudsz tanulni, főleg ha jó vagy matekból meg fizikából. teljesen logikusan működnek a dogok. (1-2 dolog van amit el kell fogadnod hogy felsöbb matematika kell a bizonyitásához.)

2010. márc. 26. 18:37
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Lehet tanítani tanári diploma nélkül is. Pár éve még az volt a szabály rá, hogy ha éppen tanárnak tanult valaki, csak akkor volt lehetséges. Most nem tudom, hogy van.

Lehetséges, hogy a tanárod nem rég kezdte csak nem tudsz róla vagy van valamilyen tanár segéd vagy akármilyen pár hét alatt megszerezhető képesítése amivel már taníthat.

2010. márc. 26. 19:38
 4/7 A kérdező kommentje:
nem tanár, és nem is akar tanár lenni sosem, csak ért az elektronikához, ennyi
2010. márc. 26. 21:37
 5/7 anonim ***** válasza:
Minden munkát csak megfelelő képesítéssel lehet végezni, de honnan a fenéből tudjátok, hogy ennek a "tanárnak2 nincs tanári diplomája? Valahogy nem tudom elképzelni, hogy ezt az orrotokra kötik, hiszen törvénytelen. Ha tömegesen akar benneteket megbuktatni és nem tudja megtanítani az anyagot, akkor nyilvánvalóan az igazgatóhoz kell fordulni.
2010. márc. 26. 22:01
 6/7 A kérdező kommentje:
ő mondta, hogy nincs diplomája. egyébként normális, fiatal, de annyira nem érdekel senkit a tantárgy, és ő ezt nem fogja fel.
2010. márc. 26. 22:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Jól értem? Egy egyetemista tanít?
2013. jún. 11. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!