Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A HVG Diploma 2010-ben az...

A HVG Diploma 2010-ben az jelent meg, hogy egy tanár átlagfizuja 240e felett van. Szerintetek ez igaz?

Figyelt kérdés
Akit én ismerek és tanár, illetve én magam is jóval 100 alatt kapunk kézhez, az bruttóban is max 130.
2009. nov. 20. 18:54
 1/9 anonim ***** válasza:
56%
A 240 bruttó az kb 140 nettó.
2009. nov. 20. 19:04
 2/9 A kérdező kommentje:
Ja, tudok számolni. De átlagban? Amikor nekem a bruttóm kevesebb, mint a fenti összeg nettója?
2009. nov. 20. 19:06
 3/9 anonim ***** válasza:
Nos szerintem a HVG, amit én is olvasok minden héten nem jó adatokat használ. Azt elhiszem, hogy talán a fővárosban, ha összeadjuk a dolgokat (egyetemtől a középsikoláig túlórákkal+juttatások), akkor talán elérheti az értéket, de ugye a tanárok közalkalmazotti bértáblán vannak, s megvizsgálva azt eléggé irreális ez a fizu!
2009. nov. 20. 19:27
 4/9 anonim ***** válasza:

ismét a statisztika torzítása ...

ugye felsőoktatásban azért vannak ám kemény pénzek, és ez nyilván felhúzza az átlagot

és azért 240 bruttonak nem 140 a nettoja ...

2009. nov. 20. 19:52
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én 28 éves tanár vagyok. Osztályfőnöki pótlékkal 95ezer a nettóm. SIRALMAS:(((((((
2009. nov. 20. 20:03
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én tanár vagyok, 12 éve a pályán, és nettó 94 ezret kapok! A kollegáim kb. 100-120 között kapnak, ők 20-25 éve dolgoznak tanárként.

Felháborítóan alacsony!!!

2009. nov. 20. 20:43
 7/9 anonim ***** válasza:
Anyukám több, mint 25 éve van a pályán, lelkiismeretes tanítónő, kidolgozza a belét, osztályfőnök, fejleszt, mindezzel Budapesten közalkalmazottként kap 100ezer nettót. Sose volt pénze magániskolát nyitni vagy vállalkozni, mert eleve szegény családból jött, ahol a száraz zsíros kenyér is meg volt becsülve.
2009. nov. 20. 23:22
 8/9 anonim válasza:
100%

Én lassan 2 éve nem nézek hírműsort és nem olvasok egyetlen újságot sem. Amit írnak az mindig attól függ ki a lap vagy tv tulajdonosa vagy , hogy kiknek az érdekeit akarja szolgálni. ( újságíró a szomszéd.... néha vitatkozunk is....) Amúgy egyszerű a válasz . Nézzed meg a tanár házaspárokat. Azért ezt mondom mert így ki van küszöbölve az, hogy esetleg az egyik házastársa másik szférából ne adj isten jobban keres. Szóval , nézzed meg milyen autója van hány gyereke és hogyan ruházkodik. Garantálom, hogy nem 480.000e-ből élnek. És azt is garantálom , hogy kozmetikázva van minden adat mindig arra fele amerről a szél fúj. SEj , haj , ha zászló volnék ? Hogy is van ez? "Nem lennék játéka minden féle szélnek ?"

Elismerésem nagyon sok embernek akik még kitartanak tanárként, tisztességes(!)orvosként, nővérként, dolgozni akaró és adót befizető , élni akaró emberként.

2009. nov. 21. 10:35
 9/9 anonim válasza:
100%
Énintézményvezetői pótlékkal, túlórával, helyettesítéssel vittem haza 120-at nettó, ha nem volt helyettesítés, kevesebbet. A felsőoktatásban sem keresnek sokkal többet, G-ben voltam én is, (sima tanárok szakvizsga nélkül csak F-ben)H és I az egyetemi diploma, de nézd meg a közalkalmazotti bértáblát. 3 évente van ugrás a kategóriák közt. Siralmas. A férjem titkárnője mindig többet kapott, mint én, pedig nekem 3 diplomám, neki meg csak érettségije volt. Azt mondták, a versenyszféra fontosabb.
2009. nov. 23. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!