Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Általános orvosi karon miért...

Általános orvosi karon miért egyre több a női hallgató?

Figyelt kérdés
Nem tudok statisztikát, de úgy veszem észre, hogy több lányt látok -posztokon, megosztásokon-, mint fiút az orvosi egyetemmel kapcsolatos oldalakon. Ez tényleg így van? Lehet maradi vagyok, és senki ne vegye sértésnek, de számomra még mindig férfi szakmának számít.
2016. jan. 6. 00:50
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kérdező, ennek egyetlen oka van. Az orvosi egy rohadtul magolós, seggelős szak. A legseggelősebb mind közül. Nagy mennyiségű információ bemagolásában a nők lényegesen jobbak a férfiaknál, továbbá az egész oktatási rendszer beleértve a középiskolákat is a nőknek kedvez, mert pont ezt az agyatlanul magolunk dolgot jutalmazza.

Orvosként egyébként az a véleményem, hogy nincs sok különbség a nemek között, azt leszámítva, hogy a nők jelentős része bizonyos sebészi szakmákra fizikai adottsági miatt kevésbé alkalmas (az átlag ortopédis 185 centinél és 100 kilónnál kezdődik).

2016. jan. 7. 20:35
 12/18 anonim ***** válasza:
Én is orvosira járok, a 60-40-et meg tudom erősíteni. Én teljesen egyetértek a női egyenjogúsággal, ez az ákosos cirkusz is egy betokosodott szemlélet véleményem szerint, de abban az egyik válaszolónak igaza van, hogy ez mégis csak egy férfiasabb szakma lenne. Természetesen szükség van nőkre, bizonyos területeken még inkább, de én is megfigyeltem már csoporttársaimon néhány kivételtől eltekintve, hogy magolnak, visszaadják, de összefüggés, logika jóval kevesebb van benne. Sokkal stresszesebbek, érzelmileg labilisabbak és azt hiszem, hogy rengeteg szakterülethez elengedhetetlenek lennének ezek a tulajdonságok. A családi dolgokba nem érdemes belemenni, azt gondolom minden lány tudta mire vállalkozik, az ő döntésük hogy mikor szülnek, meg mennyi idejük lesz a családra.
2016. jan. 8. 12:47
 13/18 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, nem tök mindegy, hogy hogyan tanulják meg? Valahogy mégiscsak sikerült nekik normális orvossá válni, hiszen nem hallani minden nap borzalmas tragédiákról amiket nők követtek el, amiért az egyetemen csak magolni tudtak. Orvoshoz járó egyszerű civilként pedig azt mondhatom, hogy a férfi orvosok ugyanolyan rosszak és bunkók tudnak lenni, nem tapasztaltam, hogy a nők labilisabbak lennének. Nekem csak egy női orvosjelölt ismerősöm van, de ő a leglazább ember akit ismerek.
2016. jan. 8. 14:50
 14/18 anonim ***** válasza:
35%

"Kedves utolsó, nem tök mindegy, hogy hogyan tanulják meg?"

Rohadtul nem, mert amit nem értesz azt nem tudod normálisan használni.

"Valahogy mégiscsak sikerült nekik normális orvossá válni, hiszen nem hallani minden nap borzalmas tragédiákról amiket nők követtek el,"

Attól, hogy valaki nem öl meg senkit még lehet iszonyatosan rossz orvos, aki rosszul, későn diagnosztizál, szövődményeket okoz stb. stb.

"Orvoshoz járó egyszerű civilként pedig azt mondhatom, hogy a férfi orvosok ugyanolyan rosszak és bunkók tudnak lenni,"

Orvoshoz járó egyszerű civilként csak annyit tudsz megítélni, hogy az adott orvos kedves-e vagy sem, semmi többet.

"nem tapasztaltam, hogy a nők labilisabbak lennének."

Mert nem dolgoztál velük, ha elromlik a kávéfőző egész nap hallgathatjuk az értelmetlen női hisztit, arról nem is beszélve, hogy valóban sokkal labilisabbak és érzelmileg SOKKAL kiszámíthatatlanabbak a női orvosok.

"de ő a leglazább ember akit ismerek."

Egy orvosnak rohadtul nem az a dolga, hogy laza legyen, hanem, hogy értse a dolgát! Egészségügyben ahol életet forognak kockán lazaságnak nem nagyon van helye!

2016. jan. 8. 16:42
 15/18 anonim ***** válasza:
60%
Hidd el utolsó, a hozzáértésükkel is volt gond bőven, mind ember, mind állatorvosoknál is. És mindegyik férfi volt... Amúgy meg nehogymár én kérjék elnézést, egy orvos igenis legyen normális és kedves, mert ez hozzátartozik a dolgához! Ha ezt nem képes megtanulni, akkor keressen valami más szakmát ahol nem kell emberekkel foglalkoznia.
2016. jan. 9. 01:03
 16/18 anonim ***** válasza:
0%

"egy orvos igenis legyen normális és kedves, mert ez hozzátartozik a dolgához! Ha ezt nem képes megtanulni, akkor keressen valami más szakmát ahol nem kell emberekkel foglalkoznia."

Majd amikor a magyar beteg kiáll a magyar orvos mellett, akkor elvárhatja a kedvességet, addig azonban nem. Egyébként bocs, a jópofizás, nincs benne a munkaköri leírásunkban. A korrekt, udvarias, kimért, empatikus viselkedés elvárható egy orvostól, a kedvesség nem feltétlenül. Mondok egy példát, az a vadbarom aki részegen autóbalesetet okoz ne várja már el tőlem, hogy kedves legyek vele, ahogy a társadalmon élősködő zéró TB-t fizető csöves sem.

2016. jan. 9. 12:11
 17/18 anonim ***** válasza:
Ó és még valami, amilyen a mosdó olyan a törülköző. Bunkókkal nem fogunk jópofizni ha minden orvos bunkó veled, akkor én nem biztos, hogy ők a hülyék...
2016. jan. 9. 12:13
 18/18 anonim ***** válasza:

"Nem egy bekepzelt magologep kiralykisasszony vegezte mar el az orvosit,mint te is fogod. Magolni tudtok ,de ha gondolkodni kell akkor megall az esz. Barmit be tudsz magolni,de logikad mar nincsen. Gratulalok a csodalatos teljesitmenyedhez."

Jogon is hasonló a helyzet. (Más kérdés, hogy magolva önmagában az /is/ értelmetlen tudás. A megértés és a tárgyi tudás egymást előfeltételezi).

Tény, nyilván orvosira is csak egy idő óta járhatnak nők. Most mindenkit felkérnék, hogy soroljon fel Nobel-díjas orvosnőket, és hazai orvosnő MTA tagokat, majd vessük össze ezt a férfiak arányával.

2018. nov. 27. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!