Általános orvosi karon miért egyre több a női hallgató?
Én erre ugyan még nem eszméltem fel. Szerintem az lehet az oka, hogy a nők empatikusabbak szeretnek törődni másokkal, és eleve humánusabb beállítottságúak általában. így az egészet összevetve szerintem ideális szakma egy nőnek.
Személy szerint még örülök is neki.
"Nem tudok statisztikát, de úgy veszem észre"
- Vagyis egy parttalan diskurzus veszi kezdetét, ahol az előfeltételezés jó eséllyel nem is igaz.
Nálunk olyan 60-40 % az arány a lányok javára. Nem hiszem , hogy ez gond lenne. A mai orvostudományban ahol az egyik legfontosabb eleme a terápiának a jó kommunikáció, szerintem ott egy pici előnnyel indulnak a hölgyek.
Igazat megvallva nincs érdemi különbség a nők és a férfiak között szakmailag.
Én bízok a doktornőkben :)
Miért gondolod azt, hogy ez férfi szakma lenne?
p.s.: én férfi vagyok.
Figyelj, semmi sem korlátozza a férfiakat, hogy orvosok legyenek... Arról nem a nők tehetnek ha nem tudják teljesíteni a feltételeket...
Ha jól tudom, Indiában van az, hogy sok lány azért megy orvosnak, mert így nagyon kelendőek lesznek amikor házasságra kerül a sor, meg az anyák is orvos feleséget keresnek a fiuknak. De ettől még ott is csak az kerül be, aki teljesíti a feltételeket, és pont ugyanannyi tehetség kell nekik is, hogy el is végezzék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!