Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Nem tudom, hogy orvosira...

Nem tudom, hogy orvosira menjek vagy mentőtisztire? Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

11-es làny vagyok màr régi àlmom orvosira menni, főleg az oxyológia és a sürgősségi osztály érdekel. Most emelt kémiàt és bioszt tanulok fakton. A biosz nagyon jól megy, meg jótanuló is vagyok, de mégis félek, hogy elszúrom a kémia érettségit, hogy nem lesz elég pontom emiatt. (Az elhivatottság megvan bennem 100%ra, máshol el sem tudnám magam képzelni, ràadásul kiskorom ótta biosszal akarok tovább menni, szeretem az adrenalint és életeket akarok menteni.) Mentőtisztire könnyű bejutni és olvastam, hogy ők is dolgozhaznak sürgősségin is, de mégsem becsülik meg őket annyira mint az orvosokat sajnos. Úgy érzem több van bennem, többre is képes vagyok, minthogy bejussak a mentőtisztire, de sokszor az orvosi meg túl nagy falatnak tűnik (a kémia miatt). Lehet túl magasra tettem a lécet vele, de nem akarom eltékozolni a tehetségem. Most valahol a kettő közt lebegek.

A későbbiekben szeretnék nagy családot, mert nekem nem lehetett, szóval szeretném ezt is figyelembe venni hosszú távon. Vàrom az értelmes vàlaszokat, bunkók kíméljenek! Köszönöm :)

2015. dec. 30. 17:36
 1/5 anonim ***** válasza:

én egyértelműen orvosit mondanék.de a nagy család szerintem eléggé üti.akiket ismerek és orvosira jártak, nagy részük 30-on felül szült elsőre. mivel olyan sok év az egyetem, talán azért is tolódik ki annyira.. de persze nincsen kőbe vésve,hogy csak diploma után lehetsz terhes.

amúgy a kémia érettségi és az egyetemen a kémia, az két külön világ. így utólag nem is értem,hogy miért paráztam anno gimiben a kémia miatt. az a mostani anyaghoz képest mese:D de komolyan.

persze ez az érettségi az első mérce, ez alapján válogatnak.szóval muszáj jól megírni. de szerintem ha a biosz nagyon jól megy, akkor érdemes nem feladni,hanem az orvosit jelölni első helyen.. még van 1,5 éved az érettségig, addig bőven meg lehet tanulni. egyetemen óriási mennyiségű anyagokat kell rövid idő alatt megtanulni.az se lesz piskóta.

de elismerem, a kémia elég xar volt gimiben, az oktatás színvonala is sokszor nagyon alacsony. szóval ha nem értesz valamit, lehet érdemes tanár segítéségét kérni(magán).

2015. dec. 30. 17:57
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszi az értelmes vàlaszt!! :)

Hàt a sulinkból csak én vagyok aki emelt kémiàzik és miattam felvettek egy tanàrt. Sajnos a plusz magànóràkat nem tudjuk kifizetni, mert anyu egyedül nevel. Így heti 1 óràm van és a villànyis könyvből tanulok. Igen még van 1.5 évem, de nem akarom ellazàzni emiatt is stresszelek, hogy kifutok az időből. Egyébként ha a mentőriszti mellett döntenék ciki lenne megmondani a suliban, hogy "boccs màr nem akarok kémiàt tanulni, szval feleslegesen fizettétek a tanárt". :D

2015. dec. 30. 18:06
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem értelek. Ha ez az életcélod, régi álmod stb. akkor miért merül fel benned ilyen kérdés? Orvosi. A mentőtisztit pedig meg se jelöld, ha nem azt akarod csinálni. Ha nem vesznek fel, jövőre újraírod, és megpróbálod megint. Volt már ilyenre példa a világtörténelem során. Ez most lehet, hogy kissé flegmán hangzik, de még mindig jobb egy évet kihagyni, és az alatt újra felkészülni egy érettségire, mint 15-20 év múlva (mikor már tényleg a családoddal szeretnél foglalkozni) rádöbbenni arra, hogy nem azt tanultad, amit szerettél volna, nem az a munkád, amit elképzeltél, és lehet, hogy csak annyi kellett volna, hogy plusz egy évet nyüstöld azt a rohadt kémiát. Úgyhogy orvosi, és kész.

Egyébként meg ne aggódj, tényleg van még egy másfél éved, annyi idő alatt vidáman fel tudsz készülni becsülettel mindkét tantárgyra. Sok sikert! :)

2015. dec. 30. 18:12
 4/5 anonim ***** válasza:
én kémia tagozatra jártam amúgy. volt 4 ember akit nem vettek fel elsőre. hát ez van. de nem éri meg elmenni szerintem se más szakra. max ha nem vesznek fel elsőre, akkor októberben újraírod amelyiket kell..aztán dolgozol utána vagy valami... nem a világ vége, tényleg sokan járnak így. nem éri meg rásresszelni
2015. dec. 30. 18:20
 5/5 anonim ***** válasza:
Orvosi. Mentotiszthallgatokent mondom. Szerintem túl misztifikaljak az orvosit. Ha van szorgalmad ,akkor csak az orvosi. Több lehetőséged lesz vele.
2015. dec. 31. 02:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!