Átmenjek az orvosira vagy maradjak a s*ággemen?
Szóval első éves gyógyszerész hallgató vagyok a semmelweis egyetemen. Már régóta nagy álmom,hogy orvos legyek konkrétan 12 éves korom óta. Középiskolába megijesztettek,hogy hűű de nehéz belehaltok senki se éli túl csak az elit mehet oda,milliókba kerülnek a tankönyvek meg egyebek. Most,hogy bekerültem az egyetemre azért úgy látom nem olyan szörnyű a helyzet.
Megéri-e átmenni? Ami érdekelne: fogorvosi,áok azon belül radiológia,pszichiátria,neurológia.
Az mellet szól,hogy átmenjek:
- ha elvégezném talán akkor érezném hogy valamit letettem az asztalra és tényleg véghez vittem,amit elterveztem,félek később megbánom ha most nem megyek át
-tényleg azt csinálnám,amit szívből szeretnék,talán a lelkem is megnyugodna
Ellene szól:
- itthon a fizetés rettenet maximum a Langerhans-szigetekre mehet belőle nyaralni az ember.
- nagyon sok idő és már 20 éves vagyok
-már elment egy félévem kapásból mi lesz ha kiesek stb.,jelenleg is dolgozok diákként ebből si látszik,hogy mennyire nem állunk jól anyagilag..
-végülis a gyógyszerészet sem rossz,érdekes amúgy nagyon..
Hogyan kéne döntenem? Ha egyszer a szívem oda húz...mégis ésszerűtlen a dolog.
Mivel ez kb. a tizedik kérdés, amit ezzel kapcsolatban itt feltettél, én úgy gondolom, hogy igen. A 20 éves kor röhejesen kevés, te is érzed, szerintem. Nem azon a 2 éven múlik, hogy jó orvos leszel-e vagy sem. Ráadásul az orvosi képzés nem csak addig tart, hogy megvan a papírod. Ez az a hivatás, amihez egész életedben minden nap tanulnod kell. Ha nem teszed, akkor olyan leszel, mint a mai negyven feletti orvosok többsége... aszerint gyógyít, ami a nyolcvanas években volt tananyag és nem halad a korral. Szóval, ha jó akarsz lenni, egy életre kötelezed el magad.
Az anyagiak adottak. Ha akarod, kihozod majd belőle a maximumot. Mindig van megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!