Érdemes nekem felsőoktatásban tanulnom? Gyökér vagyok ugye?
Figyelt kérdés
Bejutottam egy elég híres egyetem elég kemény szakára. Már egy évet kihagytam ez előtt. Családi problémák léptek fel és lógtam a suliból stb. Talán depressziós vagy vagy kiégett,de nehezemre esik minden és úgy érzem semminek sincs értelme. A mostani félévet elcsesztem,a többi csoporttársam nyomott előre és már kezdtem belejönni a tanulásba,de már késő. Folyton azt éreztem,hogy nekem ez nem kell túl nehéz,nem tudtam leülni tanulni mert úgy éreztem lehetetlen és nem vagyok képes ennyi önfegyelemre sem. Ha most passziválok/kiiratkozok akkor megint visszacsúszok,de nincs más választásom. Megtetszett a szak is,de szerintem egy semmirekellő ember vagyok. Mit tegyek? :( 20/L2015. dec. 14. 17:54
1/2 anonim válasza:
Rakd rendbe magad lelkileg ÉS próbálkozz meg a félév teljesítésével. Ha megint passziválod magad, akkor csak azt erősíted magadban, hogy ezt így kell/lehet csinálni.
Próbálj meg valami rendszert belevinni a napirendedbe (pl: kelés után futok egyet a házkörül, aztán átnézek x anyagot, majd megnézek egy one punch man epizódot és vissza y anyaghoz).
Voltam már sokkal nagyobb pácban mint te és igazából vizsgaidőszakban engem is gyakran elkap a depresszió (most is az vagyok egy hülye tárgy miatt, amiből zh miatt nem mehetek vizsgára...). Sajnos időnként mindenkinek erőt kell vennie magán és tovább rugdosni a saját s*ggét az élet emocionálisan negatívabb szakaszain is.
2/2 anonim válasza:
Gondolj már bele a jövődbe! Hol akarsz kikötni? Egy kocsmában pultoslányként? Vagy valami normális állásban, amire családot lehet alapítani. Ha bejutottál, akkor képes vagy a tanulásra. A kiégés nem releváns 20 éves korban, az majd 50 évesen jön. Erőltesd meg magad, ha szükséges, akkor pszichológussal. Ne passziválj, tanulj!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!