Szerintetek minek érdemes tanulnom?
Igazságügyi igazgatási BA
Ápolási
Szülésznő
Vagy tanitó
Mindenképpen egyetemen szeretnék tanulni,és ez nagyon fontos számomra!
Köszi!
19/L
Attól függ mi érdekel és milyen beállítottságú vagy.
Egy igazsaságügyi igazgatás nagyon messze van a szülésznőtől. A szülésznő is a tíntótól.
Érdekel a jog,a törvények..ezért gondoltam erre.
Viszont e gyerekeket is szeretem, ezért lennék tanitó.
De emellett gondoskodó tipusnak is tartom magam,és nagyon tetszik a kórházi légkör,szóval ápolóként is eltudom magam képzelni. Csak a kérdés,hogy melyik éri meg jobban..:)
Az én sorrendem:
- igazságügyes (anyagilag ez a legstabilabb, nem megterhelő fizikailag)
- tanító (ha véredben lenne az oktatás, és elfogadnád a vele járó alulfizetettséget - legalább szintén elég stabil, és nem kell egy gép előtt ülnöd egy irodában egész nap)
- szülésznő (ezt is akkor, ha hivatástudatot érzel - fizikailag megterhelő, fizetésre kiszámíthatatlan. Ki tudja, hogy alakul a későbbiekben a szülésznők hatásköre: talán bővül majd, amivel jól jöhetnél ki, de erre az eshetőségre túl kockázatos alapozni)
- ápolási (ezt én egyáltalán nem választanám - szervezett körülmények között alulfizetett, kemény munka, magánházaknál dolgozva legalább kapsz pénzt, de a terhelés is még nagyobb)
Én az SE-ETK-n tanulok ápolónak (elsőéves vagyok). Nekem tetszik, hiányszakma (ergo sosem kell attól aggódnod, hogy nem lesz munkád, mert ápolókra mindig szükség van), illetve külföldön nagyon megfizetik. :)
20/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!