Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Most akkor hogy is van ez?

Most akkor hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Arra lennék kiváncsi, hogy:

-Aki 1,50 átlaggal rendelkezik, az már bukás, viszont már 1,51 az már nem?

-Ha vkinek az átlaga olyan 2,88 avagy 2,78 mondjuk, az már 3-as, vagy az visszaesik a kettes szintre?

Most nem tudom, melyik igaz, össze vagyok keveredve.

2015. dec. 10. 15:14
 1/6 Trafó1 ***** válasza:

Szerintem nem érdemes enyire tizedesig számolgatni mert nincs jelentősége, ha 2,4 vagy az kettes de csak matematikailag vagy jobb tanuló a 2,7 tizedes átlaggal gyakorlatilag akkor is rossz tanuló vagy.

Kerekítés szabályai szerint azt hiszem a 2.51 - et lehet már felfelé kerekíteni a 2,49 pedig már lefelé kerekítendő, de nem hiszem , hogy ez nagyon számítana.

2015. dec. 10. 15:24
 2/6 anonim ***** válasza:

Elvileg 1,5-től kettes, de a tanárok azért ez nem így nézik. Nem mindegy, hogy azért ennyi az átlagod, mert leszarod a tárgyat, pofázol órán, visszabeszélsz, bunkó vagy a tanárral, vagy szimplán nem érted mondjuk a matekot, hiába teszel meg mindent hogy menjen.

Csak hogy egy példát mondjak: tesiből tavaly év végén 1,87-re álltam, bármit is csináltam ritkán kaptam kettesnél jobbat. A gerenda meg az ilyesmik mentek, de ebből csak 2 jegyet kaptunk, a többi mind labdajáték volt, labdaérzékem pedig 0, így gyakran 1-est kaptam. Év végén az átlagom ellenére 3-ast kaptam, mert a tanár látta, hogy nem csak ülök az öltözőben minden órán, hanem próbálkozom, csakhát hülye vagyok, ezzel nem lehet mit kezdeni :DD

2015. dec. 10. 15:27
 3/6 A kérdező kommentje:
Az átlagom összességében 4-5 között mozog. Matekból vagyok hülye teljesen. Az most 2,88. Fizika is leromlott, az most 3,88, de a többi mind 4-es, 5-ös átlag.
2015. dec. 10. 15:30
 4/6 anonim ***** válasza:

A rendes válasz:

Az átlagosan elfogadott a félévi/évvégi osztályozásnál, hogy egész-ötön felül a jobb jegy, az alatt a rosszabb.

Szóval 1,5 = 2

2,5 = 3

stb.

Azonban van olyan tanár is aki egész 75-ön felül adja meg a jobbat.

szóval: 1,75 = 2 (az alatt a rosszabb)

S olyan is van aki egész jegyre ad csak 2-est. (Ez nagyon ritka.)

A másodikat is csak a szigorú tanárok használják.

2015. dec. 10. 15:33
 5/6 A kérdező kommentje:

Utolsó!

Köszönöm! És a többi választ is.

2015. dec. 10. 15:39
 6/6 anonim ***** válasza:

Iskolája válogatja, a házirendben elvileg le van írva.

Nálunk így volt:

1,00 - 1,99 --> elégtelen

2,00 - 2,5 --> elégséges

2,5 - 2,7 --> a tanár mérlegel, lehet kettes és hármas is

2,7 - 3,5 --> közepes

3,5 - 3,7 --> mérlegel

3,7 - 4,5 --> jó

4,5 - 5,0 --> jeles

Szerintem ez elég szigorú, bár "elit" iskola a megyében az első a rangsorban, szóval a bukás nem sok embert érintett. Neked is a a sulid honlapján kéne tájékozódni.

2015. dec. 10. 15:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!