Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érdemes magyar szakra jelentke...

Érdemes magyar szakra jelentkezni egyetemen, ha a középszintű érettségim siralmasan rossz lett?

Figyelt kérdés
A '24-es középszintű magyar érettségim 63% lett tanulás nélkül, ez lett a legrosszabb. A töri emeltem viszont 88% lett. Érdemes így magyar szakra menni?

ma 17:38
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
12 szavazat
 1/5 anonim ***** válasza:
52%

Mit akarsz azzal a szakkal kezdeni?

Vagy szeretnéd kitolni a céltalanságot?

ma 17:41
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha érdekel maga a szak, van vele terved, akkor mindenképp.
ma 17:43
 3/5 anonim ***** válasza:
83%
Magyar szakra nem érdemes menni, csak akkor, ha komolyabb cél van vele, mint egy alapszak elvégzése. Egyébként értéktelen , viszont nehéz a szak.
ma 17:45
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha van konkrét terved, hogy mire lesz az jó neked, akkor lehet értelme.

Viszont készülj fel arra, hogy kifejezetten nehéz szak. A nyelvészet része húzós és nehéz tud lenni, az irodalom meg sok. Van olyan, hogy egy félévben 15-20 kötelező olvasmányod van egy tárgyból, ennek egy jelentős része regény, és akkor nekem van három ilyen tárgyam/félév. (Én tanárszakos vagyok, de a tárgyak nagyrésze közös)

ma 18:03
 5/5 anonim ***** válasza:
5%

"Kíváncsi vagyok, a főnököd érettségije jeles e mindenből. :D"

Az enyémnek rosszul sikerült az érettségije, de kitüntetéses magyar alapszakkal céget alapított.

(szarkazmus OFF)

Na, akkor a sorozatos lepontozás helyett válaszolnál, hogy miért pont ez a szak lenne jó? Mert így nem lehet

Ha hasznos választ vársz, ne csak a provokatív megjegyzésekre reagálj.

ma 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!