Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Finnugor MA-ra csak magyar...

Finnugor MA-ra csak magyar alapszakos (vagy finn, észt stb. specializációs) diplomával lehet jelentkezni?

Figyelt kérdés

Más bölcsész alapszakos diplomával és finn nyelvtudással nem lehet esetleg?

Sajnos egyértelmű felvételi követelményeket nem találtam, de hátha van itt valakinek talasztalata. Köszönöm előre is! :)

2019. jan. 29. 23:10
 1/1 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha jól tudom a bolognai rendszer miatt jelentkezhetsz. De, a fogadó intézményednek be kell küldeni egy kreditelismertetési nyilatkozatot/kérelmet, ahol a teljesített kreditjeidet megnézik, tantárgytematikákat, hogy megvan -e az a minimum, ami után mehetsz MA-ra.

Mondjuk szerintem elég necces, mert leginkább a nyelvészeti ismeret miatt kellene a magyar, finn vagy észt előtudás. Mármint, ha tudsz finnül, az lehet számukra pozitívum, de nekik a nyelvészeti háttér is kell, amit a magyar alapszokosok tanulnak.

Mindenesetre szerintem kérdezd meg a TO-n, hogy megvan-e az a minimális kredited, ami után felvesznek.

Mert ilyenkor lehet csak teljesítened kell plusz tárgyakat. :)

Remélem segíthettem!

2019. febr. 25. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!