Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Normális ez? (Többi lent)

Normális ez? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Normális ha kiakadok néhány tanárra, és nem értem hogy végzett ez pedagógiai szakot, ha ilyesmi dolgokat csinál?

Mikor 2x-3x kezd bele minden 3.mondatába, majd módosítja azok tartalmát.

Mikor ha mondd valami szar poént, és nem nevetek rajta akkor elkezd nyávogó hangon,"jaaaj látom a norBIKA nííncsen jó hangulatába hehehehehe", közben unalmasan beszél az órán a magánéletéről.

Mikor 2hete tanul az osztály németet, és végigpofázza az órát németül, szinte csak szidni szid magyarul, és akkor csodálkozik hogy nem tudják a diákok hogy mi a feladat.

Mikor ha valaki fújja az orrát órán, és rá szól a tanár hogy kulturáltabban már.

Mikor matekból csak vesszük az anyagot, magyarázni már kevésbé megy a tanárnak, az osztály 90%ának 1es a dolgozata, és eszébe sem jut hogy talán jobban rászorulunk a lassabb, alaposabban elmagyarázott dolgokra. Ha meg megemlítem hogy "tanárnő tessék szíves lenni mégegyszer elmagyarázni, mert nem értem", akkor az a válasz hogy "azért nem érted kisfiam mert hülyésKEDEL". Érdekes akkor az osztály 90%-a hülyéskedik

Diákok! Hogy vagytok képesek ilyen tanárok mellett figyelni az órán?

Mert én sehogy, és sajnos nagyon meglátszanak a jegyeimen, érdekesképp csak azokból a tantárgyakból ahol ilyen a tanár.

Igen, tudom... miért nem megyek magántanárhoz, vagy miért nem tanulok meg internetről, könyvből.

De az gimnázium, és a tanár nem pont azért van, hogy megtanítsa a dolgokat? Miért kellene iskola mellett 3-4 órákat tanulni otthon délutánonként 1 tantárgyból? Vagy ha itthon kell megtanulnunk, miért tartanak az iskolákban 14-15-16-17-18 éveseknek 8-9 45 perces órákat, mikor köztudott hogy ez az az időszak, ahol az ember a legnehezebben viseli ezt a fajta kötöttséget?

Nem azt mondom, hogy nem kéne otthon tanulni.( bár van olyan tanár aki úgy megtanítja órán, hogy elég 1x átolvasni és 5ösre tudja az egész osztály néhány gyerek kivételével)

De mikor mindent otthon? Minek megyünk be órára?

Vagy csak idióta, hülye, lázadó tini vagyok, aki szívesebben tölti az idejét az értelmetlen focizással és gépezéssel, és a tanár nem hibás?

Nagyon örülnék ha sokan hozzászólnátok, mert ez szerintem a diákok legalább 50-60%át foglalkoztatja.

2015. nov. 1. 21:56
 1/1 anonim válasza:

Kezdem a végén. Lehet, hogy lázadó vagy, de hülye biztosan nem. De mi is vagy tulajdonképpen? Egy kamasz az ifjúság kezdetén, teli elvárásokkal, reményekkel, igényekkel és némi lázadozással és indulattal, s izmos kritikai érzékkel... s még sorolhatnám Még így, ismeretlenül is, mivel eléggé jól emlékszem diákéveimre, hajdani kamasz önmagamra. Azóta sok év telt el, de nem felejtem azt a fiatal lányt, aki hozzád hasonlóan gondolkodott és érzett. Azóta azonban már megtanultam elfogadni az embereket, és bizonyos körülményeket is, melyeken nem változtathatok. Tulajdonképpen csak egyetlen személy létezik, akinek a hibáit korrigálhatom, és erényeit szaporíthatom, én magam. (Ám ez sem könnyű feladat!)

A tanárok védelmében azért engedj meg nekem annyit, hogy feltehetően egyetlen sem hibátlan közülük, s egy felettébb nehéz szakmában - melynek se elég megbecsültsége, sem elég anyagi elismertsége - próbálnak némi ismeretet - hozzájuk hasonlóan nem hibátlan - diákjaik fejébe verni.

Légy elnézőbb mindazokkal, akik nem elég jók, sem elég okosak, sem elég szépek, stb. Könnyebb lesz az életed neked is, no meg nekik is! Sok sikert kívánok az elfogadó, megértő szeretet gyakorlásában!

2015. nov. 3. 17:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!