Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Továbbtanulás bukással?

Pacaaa kérdése:

Továbbtanulás bukással?

Figyelt kérdés

Én egy hatodikos leányzó vagyok,aki félévkor megbukott matekból :/ A tanárom azt mondta év végén 3-as leszek..

És hogy akármenyi ötösöm is lesz,év végén 3-asnál jobb nem leszek..

Én nagyon megijedtem hogy már csak két év,és elhagyom az általános iskola padjait.. de ilyen jegyekkel hova fognak felvenni? :S

Nem tudom mit kell elvégezni ahoz h éttermet,pékséget,üzleteket nyithassak..

Ugyanakkor ügyvédnek lenni is klassz dolog,de lehet h ez már nem megvalósítható??

Igazából nem azzal van a baj h hülye lennék,csak szartam az egészre és nem tanultam.. Matekból 3 jegyem volt és mind a három 1.es volt...

Ha 7-ben és 8-ban stréber leszek és csak ötösöm lesz,akkor még fel vesznek egy jobb,komolyabb iskolába??

És tanulhatok ügyvédnek,meg vállakozónak??

2010. márc. 15. 22:51
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Húú köszi mindenkinek :)

Igen,énis úgy gondolom hogy tovább kéne vinni az üzleteket,ugyanis a családunk generációk óta péségeket vezet :)

És ezek szerint anyáék csak ijeztgetni akartak,mert azt mondták hogy az összes felsős fél évi,és év végi jegyem beleszámít a továbbtanulásba.

De most megnyugodtam :)

2010. márc. 16. 09:36
 12/17 anonim válasza:

tegnap 23:39-nek.

Nem gondolom, hogy a vállalkozó a legalja mindennek.

Ne keverjük össze a vállalkozót a próbálkozóval!

Felhívnám arra a korántsem marginális tényre a figyelmet, hogy mindenki arra vállalkozzon amihez ért.

Képzeljétek csak el, milyen kenyeret sütnék, vagy süttetnék egy fémipari képzéssel.

Az is nonszensz, hogy egy vállalkozást alapozunk arra, hogy majd egy másik ember ért hozzá :) Az az ember biztos, hogy idővel tönkreteszi a vállalkozást mind anyagilag, mint morálisan! Gondoljunk csak az építőipari vállalkozásokra, körülöttük elég gyakran zavaros a víz, lejáratva ezzel a tisztességes társaikat.

Egy vállalkozás nagyon nehéz dolog, mert sokkal több mindenhez kell értenie, mintha alkalmazott lenne.

Mindenki arra alapozza a vállalkozását amihez a legjobban ért!

Visszatérve az alapvetéshez, fontos jól tanulni, szakmát, szakképesítést szerezni és a jövőt arra alapozni.

Magamról annyit, hogy '91 óta vagyok vállalkozó és egy ideje már egy saját céget vezetek.

2010. márc. 16. 09:49
 13/17 anonim ***** válasza:
ááá én imádom a zeke pékséget:D add át üdvözletem apudnak:d de azért egy picit lefaraghatna az árakból.xd
2010. márc. 16. 15:50
 14/17 A kérdező kommentje:

Utolsó elöttinek köszi :)

Utolsónak: okéés,átadom :)

És sajnos muszály az ár emelés,mert minden egyre drágább,és így nem lesz haszon :S

De vissza térve a lényegre:

Mindig azt mondják nekem a tanárok,hogy azt tanuljak ami érdekel...De engem a sporton kívül semmi sem érdekel :D

Egy vállalkozáshoz pedig nem sokjat kell tanulni..

Ha pedig elmegyek valamilyen sport suliba,akkor a későbbiekben mehetek edzőnek vagy tesitanárnak.. Pfff

2010. márc. 16. 17:30
 15/17 anonim válasza:

Nincs okod aggodalomra.

a 7.és a 8. évfolyamok a fontosak csak.

2010. márc. 16. 19:04
 16/17 A kérdező kommentje:

Jaaj de megkönnyebbültem :)

Persze továbbra is halytok a hatodikos év végire :D

De állítólag a 7. a legnehezebb *-*

2010. márc. 16. 19:11
 17/17 anonim válasza:
így lehetetlen. az ügyvédi szakmába néha még a kitűnő tanulókat sem veszik fel! ez így megy. nálunk tolna megyében a Garay Gimnázium a legjobb, oda 4,8%-os átlag altt senkit sem vesznek fel. ráadásul ha ügyvéd szeretnél lenni, ahhoz kell karizma, magabiztosság, céltudatosság, ambíció. ha megbuktál kétlem hogy annyira elszántan tanulnál az ügyvédi egyetemen hogy vinnéd valamire. ráadásul az egyetem után még nem tom hány évig gyakornoknak kell lenned, csak azután lehetsz igazi ügyvéd. és egy ügyvédnek egész életében rengeteget kell tanulnia, nem úgy mint például egy fizikai munkát végző dolgozónak. amúgy van olyan középiskola ahol már az ötödikes jegyeket is nézik, de ez helyenként változó. ha jól számolom most hetedikes vagy, és azt ajánlom hogy rendesen szedd össze magad mert a hetedikes kémia nagy változás és nehéz is! és a nyolcadikos tananyagot -majdnem az egészet- a hetedikesre alapozzák szóval jól vésd az agyadba mert könnyen megszívhatod. és most lettem nyolcadikos, de nagyon beszívtuk mert most irattatják sorban az ismétlő dolgozatokat. úgyhogy tanulj!
2010. szept. 16. 20:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!