Nyelvszakosok ti mennyire érzitek biztosnak a nyelvtudásotokat?
Nem érzitek azt, hogy túl sok a felesleg én inkább praktikusabb dolgokkal kéne foglalkozni ?
Többet kéne beszélgetni, fogalmazásokat írni, aktívnak lenni, és nem csak előadásszerűen részt venni az órákon.
Attól függ, milyen nyelvről van szó? Ahol van nyelvi előkövetelmény, ott igenis elvárható, hogy a hallgatók tudását ne az egyetemen kelljen csiszolni.
Ahol a nyelvet az egyetemen kezdi el tanulni a hallgató, akkor igen, fontos, hogy legyen sok gyakorlat, de ott, ahol én "ismerős" vagyok (ELTE-BTK Portugál szak), ez nem is jelent problémát.
Az előadások is kellenek, hisz nem győzzük hangsúlyozni a felvételizőknek, hogy az egyetemi nyelvi szakok nem nyelviskolák, nem az a lényeg, hogy ott minél jobban megtanuljon beszélni a diák. Részletekig menően meg kell ismerni a nyelvet, ebben benne van a nyelvtörténettől kezdve a fonetikán és az egyéb hőn szeretett nyelvészeti tárgyaktól kezdve minden.
Dehogy!!! nyelvtanulás az életben még sokat segíthet!
A németet az angolt az oroszt és a franciát ajánlom én ezt a 4 nyelvet tanulom...
PL: Elmész német cégbe dolgozni,és a cég kiküld téged,és néhány társadat Németországba,létfontosságú,hogy tudj németül beszélni...
Én ott kezdtem nyelvet tanulni, nekünk szinte csak gyakorlat volt, ezért pont azt hiányoltam, hogy az előadások is mind célnyelven legyenek.
De a nem kezdők esetében is elférne a több gyakorlat szerintem. Voltam részképzésen, ott mindig csak ülni és hallgatni kellett, sehová sem fejlődtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!